Assita Kanko: "Succesvolle integratie is grootste bedreiging voor electorale strategie van linkse politici"

Assita Kanko (Photo News)

Uncategorized

Assita Kanko: “Succesvolle integratie is grootste bedreiging voor electorale strategie van linkse politici”

Redactie PAL

Assita Kanko, Europees Parlementslid voor N-VA, reageert scherp op enkele uitspraken van Catherine Moureaux, burgemeester van Molenbeek. Volgens Kanko voert Moureaux een racistisch beleid, omdat ze mensen met een andere afkomst laag inschat.

Sinds gisteren is er veel te doen omtrent de uitspraken van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over Molenbeek. Zo haalde hij hard uit naar het taalbeleid van de gemeente, waar volgens hem in het Arabisch lesgegeven zou worden. “Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België”, liet de voorzitter optekenen. Dat er in andere talen dan het Nederlands of het Frans lesgegeven zou worden, noemde hij dan weer “onaanvaardbaar”.

De uitspraken van Rousseau leverden hem heel wat commentaar op van de linkerkant. Zo spaarde ook Catherine Moureaux, burgemeester van Molenbeek (PS), haar kritiek niet. “Die opmerkingen zijn onaanvaardbaar”, klinkt het bij Moureaux. “Ze tonen een zekere minachting, en een latent racisme dat wel vaker onze gemeente als uitgangspunt gebruikt. Het is een partijvoorzitter onwaardig.” Volgens de burgemeester zou Rousseau met zijn uitspraak 100.000 Molenbekenaars gekwetst hebben. “Ik nodig hem uit om naar onze gemeente te komen, en plezier te beleven in onze multiculturele gemeenschap”, besluit ze.

“Bedreiging voor linkse politici”

In een reactie op Twitter is Assita Kanko (N-VA) scherp voor de kritiek die Moureaux uit. Volgens Kanko is de succesvolle integratie van nieuwkomers namelijk de grootste bedreiging voor de electorale strategie van links. “Het mag voor hen vooral niet veranderen”, stelt Kanko. “Maar door mensen van andere afkomst zo laag in te schatten, voer je eigenlijk een racistisch beleid.”

Volgens Kanko zou het niet als racisme gezien mogen worden wanneer je een analyse van de situatie maakt. “Maar wanneer je denkt dat dit het maximum is dat die mensen, omdat ze anders zijn, kunnen bereiken wel. Ik zou niet zo willen behandeld worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Assita Kanko: “Succesvolle integratie is grootste bedreiging voor electorale strategie van linkse politici””

  1. Ik zou graag deze twee dames eens in debat zien gaan in ter zake,de afspraak of in de zevende dag.
    Een objectieve mening mag misschien niet op tv uitgezonden worden?

  2. Alle respect voor mevrouw Assita Kanko. Ik ga haar zeker niet tegenspreken. Louter ter informatie aan toevoegen: Integratie kan pas slagen wanneer een individu er voor open staat, net als bij religie beleving. En jawel, taalkennis kan een technische handicap zijn voor niet taalbegaafden. Godsdienstbeleving en/of huidskleur een grendel bij andere culturen. Als autochtoon en administratieve Belg ken ik religieuze noch taalgrendels en nochtans weiger ik mij te integreren in het Belgisch antidemocratisch toxisch politiek systeem dat steunt op de dictatuur van de particratie die de burger politiek beschouwt/behandelt als een niet geëmancipeerde minderjarige. Zeg maar de minachting van de politieke wereld (van premier tot burgemeester/schepen)voor de politieke emancipatie van de burger. Een vorm van totalitarisme(Führerprincipe) die helaas alle politieke partijen in België en Vlaanderen besmet heeft. Vandaar dat de partijvoorzitters, de premier/minister-president benoemen, ipv laten te verkiezen door de kiezer. Vandaar dat de junta van partijvoorzitters zich unaniem verzetten tegen referenda.

Plaats een reactie

Delen