Vakbonden blokkeren opnieuw distributiecentrum Delhaize: Spontane acties of politiek gestuurd?

Vakbondsactie Delhaize. Photonews

Uncategorized

Bouchez heeft geen spijt van debat met Van Grieken

Belga Press Agency

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft geen spijt van het debat dat hij in Terzake (Canvas) had met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Dat verklaarde hij maandagochtend op Bel RTL. Voor hem is het engagement van de Franstalige partijen (MR, PS, PSC en Ecolo) om geen debat aan te gaan op radio en televisie met Vlaams Belang van meer dan 20 jaar geleden “verouderd” en moet het worden “aangepast aan de moderne tijden”.

Volgens hem was extreemlinks geen grote bezorgdheid toen de traditionele partijen het engagement namen om potentieel gevaarlijke partijen te isoleren. Het cordon sanitaire en de “gedragscode” werden specifiek voor Vlaams Belang uitgewerkt. Bouchez pleitte er maandag voor om “de strategie tegen extremismen” aan te passen.

Nog op Bel RTL had PS-voorzitter Paul Magnette het over “een manier om te verdrinken”. De PVDA en Vlaams Belang “zijn niet hetzelfde”. “De PVDA is een demagogische partij (…), maar je kan niet zeggen dat het een racistische of xenofobe partij is, die de democratie bedreigt”, aldus Magnette, die opriep om steeds “waakzaam” te blijven. “We zijn vaak te zelfzeker, we denken dat de democratie stevig is, dat ze niet ineen kan storten. Maar we zien veel landen die veranderd zijn”.

Ongerustheid over score Le Pen

Bouchez en Magnette waren het wel eens dat de score van Marine Le Pen (41,5 procent in de tweede ronde) erg verontrustend is. “Wat bijzonder schrikwekkend is, is dat het banaal geworden is, en men er aan gewoon lijkt te worden”, aldus Magnette die wees op het stijgende resultaat van Le Pen bij de opeenvolgende presidentsverkiezingen. “We moeten ongerust blijven over het feit dat extreemrechts in staat is bijna één burger op twee te mobiliseren in een groot Europees land zoals Frankrijk”, aldus de PS’er.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

8 gedachten over “Bouchez heeft geen spijt van debat met Van Grieken”

  1. Als de systeem partijen voorrang geven aan vreemdelingen bij de toewijzing van sociale woningen, wie is er dan racistisch? Als een N-VA burgemeester in Tervuren kliklijnen opent, via het gemeentelijk infoblad, om eigenaars te laten vervolgen die voorrang geven aan Vlamingen wie is er dan racistisch?

  2. Natuurlijk is volgens die sos de pvda/ptb geen partij die de democratie bedreigt en bedriegt. Hun vriendjes hebben er maar 100 miljoen ( voorzichtige schatting ) kapot gemaakt. Nietwaar mr magneet? Overigens, “ le beau Léon” ff vergeten mr de centenverdeler van de “sales flamins” oftewel de menapiërs??

  3. Wat voor een eufemisme: de PVDA is alleen demagogisch, niet racistisch of xenofoob.
    Racisme en xenofobie zijn immers de ergste kwalen van de 21ste eeuw volgens links.

  4. Er komt een moment dat “extreem(?)”-rechts het vertrouwen krijgt van meer dan de helft van de burgers. Dat is de onvermijdelijke uitkomst van het systematisch en langdurig uitsluiten van een significant deel van de bevolking. Maatschappelijke veranderingen gaan echter traag, reken op 1 procent per jaar. Dan mag het andere extreem (links liberalen enzo) even (ook enkele decennia?) bankzitten. Eigenlijk verdienen ze dezelfde behandeling die ze “extreem”-rechts al die jaren hebben gegeven. Maar ik betwijfel het: “extreem”-rechts is in tegenstelling tot hun opponenten vandaag vooralsnog democratisch tot op het bot.

  5. Na de herverkiezing van Macron is het nochthans extreem-links dat in Frankrijk de boel op stelten zette, en niet extreem-rechts. Maar je bent voor die wokies natuurlijk al extreem-rechts wanneer je je rechts van hen bevindt, en links geweld, dat wordt altijd met de mantel der liefde toegedekt.

  6. Hadden de historici maar de moed gehad om de collaboratie van de Waalse industriëlen uit de Maasvallei evenzeer in de verf te zetten als de collaboratie van de kleine man uit Limburg, dan was er vandaag een gans andere politieke klasse geweest..
    ‘Extremisme’ in Vlaanderen is altijd als véél gevaarlijker voorgesteld als het ‘extremisme’ in Wallonië. Met als gevolg: voor België beter een particratie dan een echte democratie. Dan kan alles status quo blijven.
    Dat je als kleine burger dan nog verplicht bent om te gaan stemmen is struisvogelpolitiek in het kwadraat.

  7. Als extreem rechts in een groot land zoals Frankrijk erin slaagt om bijna een op de twee kiezers te bekoren dan scheelt er iets aan de trados?!De bewering van Magnette dat de PVDA niet racistisch noch exnofoob is klopt niet.Het is genoegzaam bekend dat links tot extreem links niet verlegen zit om antisemetisme te verkondigen en te propageren.

Plaats een reactie

Delen