Bouchez hekelt discriminatie bij Jong Ecolo: "Woke schandaal bij Ecolo blijft groeien"

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Photo News

Uncategorized

Bouchez hekelt discriminatie bij Jong Ecolo: “Woke schandaal blijft toenemen”

Anton Schelfaut

Jong Ecolo geeft bij sollicitaties voorrang aan mensen uit minderheidsgroepen. Dat blijkt uit een vacature van de jongerenpartij. Jong MR en Jong N-VA reageren misnoegd. Zij stellen de ‘hypocrisie’ van Jong Ecolo, dat een strikt antidiscriminatiehandvest hanteert, aan de kaak. Ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez trekt fel van leer tegen de Franstalige groenen. “Het woke schandaal bij Ecolo blijft toenenemen”, hekelt hij.

In het antidscriminatiehandvest van Jong Ecolo staat te lezen dat de jongerenpartij zich engageert om een passend HR-beleid te voeren. Zo mogen de personeelsleden niet allemaal hetzelfde geslacht, dezelfde etniciteit of dezelfde seksuele geaardheid hebben. Toch stelt Jong Ecolo in een vacature dat wanneer twee kandidaten even bekwaam of geschikt zijn voor de functie, de voorkeur uitgaat naar de kandidaat die lid is van een minderheidsgroep.

Discriminatie

Jong MR deelde het handvest en de vacature op Twitter. “Heel komisch van Jong Ecolo om te pleiten voor een antidiscriminatiehandvest wanneer het zelf de kansen van een kandidaat op een positie in zijn jongerenorganisatie fnuikt!”, klonk het.“Bij Jong MR geven we IEDEREEN een kans! Laten we het anonieme CV introduceren!”

Een reactie van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez liet niet lang op zich wachten. “Het woke schandaal bij Ecolo blijft toenemen. Hoe kan je nog een jeugdorganisatie financieren die discrimineert?”, vroeg hij zich hardop af.

Ook Jong N-VA liet zich kritisch uit over de voorrangsregel voor mensen uit minderheidsgroepen bij sollicitaties. “Zo worden ze openlijk racistisch en proberen ze er onder het mom van een ‘antidiscriminatiehandvest’ mee weg te komen”, oordeelde de jongerenpartij. “Bij Jong N-VA beoordelen we mensen op hun competenties.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Bouchez hekelt discriminatie bij Jong Ecolo: “Woke schandaal blijft toenemen””

Plaats een reactie

Delen