Brits politicus haalt uit naar Verhofstadt: "Jij bepaalt niet meer hoe we onze zaken moeten regelen"

Guy Verhofstadt. Shutterstock

Uncategorized

Brits politicus haalt uit naar Verhofstadt: “Jij bepaalt niet meer hoe we onze zaken moeten regelen”

Anton Schelfaut

De Britse, conservatieve politicus Daniel Hannan heeft op Twitter uitgehaald naar Europarlementslid en voormalig Belgisch premier Guy Verhofstadt (Open Vld). Die laatste had op Twitter kritiek geuit op de nieuwe migratieplannen van de Britse regering, waarna Hannan hem nogmaals herinnerde aan de Brexit. “We zijn vertrokken, Guy. Jij bepaalt niet meer hoe we onze zaken moeten regelen”, aldus de Britse politicus.

De Britse eerste minister Boris Johnson heeft donderdag het omstreden plan verdedigd om asielzoekers die illegaal het land willen binnenkomen naar Rwanda te sturen. Met de maatregel wordt het verdienmodel van de mensensmokkelaars ondergraven, zo stelde hij. Het voornemen stuit op felle kritiek van mensenrechtenorganisaties, die de regeringsplannen “onmenselijk” noemen.

Ook Europarlementslid Guy Verhofstadt stelde op Twitter de plannen van de Britse regering aan de kaak. “Het Verenigd Koninkrijk doet zijn deel niet voor Oekraïners, en nu wil het ook wanhopige vluchtelingen naar Rwanda sturen!”, klonk het verontwaardigd. “Alles om de aandacht af te leiden van die lockdownfeestjes. Groot-Brittannië is een waarschuwing aan Frankrijk en andere Europese landen van waar populistische regeringen toe leiden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

35 gedachten over “Brits politicus haalt uit naar Verhofstadt: “Jij bepaalt niet meer hoe we onze zaken moeten regelen””

  1. Guy verhofstad is als wc papier om mijn gat af te kuisen niets meer! Als politieker wil ik hem niet tijd dat deze afvalzak de democratie maar eens volgt! Was dit er niet was er geen brexit! Democratie me reet ik schijt illegaal in een hof van verhofstad! Verhofstad walfelijke anti democratische man kan het goed vinden met anti democraat liberaal de croo. Walgelijk zonder volkssteun🤮

  2. Ik ben het meestal niet eens met Boris Johnson. Maar dit systeem moest al héél lang is West Europa toegepast worden. Onze ouderen krijgen het steeds moeilijker terwijl de zgn “vluchtelingen ” gratis kost en inwoon ontvangen. Ruim die boel op en plaats al die ambtenaren die zich daar mee bezig houden in de zorgsector. Ze zullen wiw. minder “verdienen” , doch ze doen dan tenminste nuttig werk in een sector die met personeelstekorten kampt.

  3. Guy Verhofstadt is dusdanig van het padje af en voor de volle 100% geïndoctrineerd door de EU-sekte dat het lachwekkend geworden is, helaas valt er met de voortdurende strapatsen van die club grootverdieners en papierschuivers niets meer te lachen. In 2014 zaaide hij haat en nijd in Oekraïne, samen met wijlen Hans van Baalen, en – de nu EU Eco-tuinkabouter- F. Timmermans, staande op zeepkisten op een plein in Kiev, de roeptoeter in de hand. Er niets van geleerd hebbende, gaat d’n Guy gewoon door, in het EU-parlement z’n “woorden” kracht bijzettend door de meest vreemdsoortige grimassen te trekken, wartaal uit te slaan in koeterwaals-engels, en als vaste hilarische kersen op de taart zijn inmiddels legendarische molenwieken en rond de as draaien. Maar… misschien kunnen Verhofstadt en Frans Timmermans (vooropgesteld dat hij niet door het appelsienen kistje zakt) nu, nu dus, bewapend met een extra luide roeptoeter, terugkeren naar Kiev, Oekraïne om dit maal nog steviger taal uit te slaan.

  4. Zotte guy, verkoper van de Vlaamse ziel en fondsen, gaat waarschijnlijk de oorlog verklaren aan zotten boris … Zotte poetin zal lachen … oorlog op twee diametrale westerse fronten.

  5. Het Verenigd Koninkrijk doet zijn deel niet voor Oekraïners, ik zie onze Guy ook niet direct gaan meevechten aan de zijde van de Oekraïners, valse beloftes en hoop geven in naam van Europa
    geen gebrek.

  6. aan de verrader van Vlaanderen, verafstoot,ik hoop dat M Le Pen de verkiezingen wint en er een ander beleid gevoerd wordt in deze EU,met Orban hebben we er al een goeie,nu nog de rest,en zeker geen liberalen meer in geen enkele regering,jammer dat ze hun naam veranderd hebben van Pest voor Vlaanderen in ovld,pest is beter van toepassing

  7. VHS heeft al meerdere malen gouden oplossingen ’te kak’ gezet en verkeerde gepromoot.

    Als je aan die leeftijd nog meeloopt met ‘de bon ton’ ben je een broekschijter.

  8. Goed gezegd, die debiel die gebouwen verkocht heeft om ze daarna duur terug te huren, wat ons nog altijd zeer veel geld kost zou beter ergens wegkruipen waar niemand er nog last van heeft, hij hoort bij de kwalgroep, Verhofstadt, De Gucht en Somers.

  9. Het moet voor Guitje toch wel moeilijk zijn om de letter S uit te spreken met zo’n mismaakte salle a manger in zijn mond. “Spreken” zal eerder “freken” klinken! Wanneer zal hij nu eindelijk eens dat venster in zijn gebit laten sluiten?

Plaats een reactie

Delen