Brusselse PS wil geen verbod op onverdoofd slachten: "Enkel in Brussel staat God nog boven de wet"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Brusselse PS wil geen verbod op onverdoofd slachten: “Enkel in Brussel staat God nog boven de wet”

Anton Schelfaut

De Brusselse PS gaat tegen een verbod op onverdoofd slachten stemmen. Dat weet Le Soir. In afwachting van een partijstandpunt had de partij nochtans verklaard dat de keuze aan de individuele parlementsleden zou worden overgelaten. N-VA-Kamerlid Theo Francken en Brussels senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang) reageren misnoegd. “Enkel in Brussel staat God nog boven de wet”, klinkt het.

Minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi) legde in oktober een voorstel voor een verbod op onverdoofd slachten op de regeringstafel. Aanvankelijk wilde de PS de keuze aan de individuele parlementsleden overlaten, maar daar komt de partij nu op terug. Na een lange interne discussie namen de Brusselse socialisten toch een partijstandpunt in en beslisten ze om tegen te stemmen.

Wanneer de stemming over het ontwerp precies zal plaatsvinden, is nog onduidelijk. Wellicht staat in mei eerst nog een debat in de commissie Leefmilieu op de agenda.

Andere kiezers, zelfde dieren

N-VA-Kamerlid Theo Francken wijst erop dat de PS in Wallonië wél een verbod op onverdoofd slachten wil. “Daar halen ze nog andere kiezers”, schrijft hij op Twitter. “De dieren zijn dezelfde.”

“Enkel in Brussel staat God nog boven de wet”, aldus nog Francken. “Of dat een vloek of een zegen is, hangt ervan af hoe je het bekijkt.”

Eenzelfde geluid is te horen bij Brussels senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang). “Bepaalde partijen zijn zo afhankelijk van hun islamitisch kiespubliek dat ze zich bepaald stemgedrag niet meer kunnen permitteren”, hekelt hij. “Dat is zeer zorgwekkend. Deze keer is het over onverdoofd slachten. Wat is het de volgende keer?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “Brusselse PS wil geen verbod op onverdoofd slachten: “Enkel in Brussel staat God nog boven de wet””

  1. Er is geen enkele reden om dieren op een barbaarse wijze te slachten of het moest een barbaarse sekte zijn. Koran 2/67 spreekt enkel over een koe te slachten, het woord schaap staat zelfs niet in de koran. Mocht men zich durven stoelen op de koran zijn het leugenaars. Koran 2/185 staat er éénmaal het woord ramadan in dat ze een maand moeten vasten maar nergens dat ze een schaap en zeker niet onverdoofd moeten slachten.

  2. Het is vechten tegen de Bierkaai. Brussel heeft geen enkele meerwaarde meer voor de Vlamingen. Wat heeft een Vlaamse Regering er nog te zoeken? De last van ‘Vlaamse’ Brusselaars moet men ook niet langer meezeulen, bij die culturo’s zit Vlaanderen er toch bij voor spek en bonen.

  3. Langzaam maar zeker zullen die 6 % moslims onze wetgeving domineren. Ze hoeven zelfs geen meerderheid te zijn. Een arrogante minderheid volstaat. En om het even welke Belg die een schaap, koe of kemel ritueel wil laten slachten weet dus waar hij terecht kan ; in de hoofdstad . Elders zijn boetes en gevangenissen voorzien.

  4. Als je een oprecht islamitisch gelovige beluistert, dan gelden wereldse en vooral Westerse wetten niet. Waarom zouden mensen wetten maken als God (Allah) ze door de profeet Mohamed ons heeft meegedeeld? Somers en de zijnen snappen niet wat religie betekent voor deze mensen. Hoe kan het ook? Zelf zijn Somers en de zijnen vervreemd geraakt van onze religie, die grotendeels dezelfde normen en waarden heeft als deze van de Islam. Jaja, vergis je niet. Islam en Christendom hebben ideologisch veel gemeen. Het verschil is dat Christenen bereid zijn hun houding ten opzichte van de maatschappij aan te passen aan evoluties in de maatschappij, terwijl de Islam vindt dat de maatschappij ondanks evolutie zich moet aanpassen aan religieuze orthodoxie. Somers is een kompaan van de Brusselse PS, dank zij zijn voorliefde voor het moslimfundamentalisme, dat vindt dat vrouwen pas fatsoenlijk kunnen zijn als ze de hoofddoek dragen. In Mechelen geen probleem met hoofddoeken in de administratie. Somers for fundamentalism. Maar dat is waarschijnlijk geen nieuws.

  5. Ongelovigen die gekeeld werden door moslims van de Islamitsche Staat ook niet verdoofd. En toch werd de koran nog altijd niet ter discussie gesteld bij het Hof van de Mensenrechten.

  6. “Enkel in Brussel staat God nog boven de wet” (texto). Mag ik ter aanvulling er op wijzen dat eind vorige eeuw God onder de gedaante van Guy Spitaels alias “Dieu” partijvoorzitter was van de PS in Wallonië en Bruxelles.

Plaats een reactie

Delen