Burgemeester New York: "Progressieve wetgeving is oorzaak stijgende criminaliteit"

Eric Adams (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

Burgemeester New York: “Progressieve wetgeving is oorzaak stijgende criminaliteit”

Redactie PAL

Volgens Eric Adams, sinds begin dit jaar de burgemeester van New York, is het duidelijk dat “woke en progressieve wetgeving” de oorzaak is van de stijgende criminaliteit in steden die onder Democratisch bewind vallen. Adams meent dat burgers daardoor hun vertrouwen in het bestuur verliezen.

Adams deed zijn uitspraken in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC. Daarin verklaarde hij dat politiecommissaris William Bratton gelijk had toen hij zei dat progressieve wetten ervoor zorgen dat de criminaliteit stijgt in steden waar de Democratische partij de plak zwaait.

Concreet had Bratton eerder gezegd dat er heel wat progressieve wetten worden aangenomen, die duidelijk ingegeven zijn door “woke motieven”. Daardoor verliest de burger zijn vertrouwen in de capaciteiten van de autoriteiten om criminaliteit aan te pakken. “Deze ongetwijfeld goedbedoelde wetten leiden tot een stijging van de criminaliteit in zo goed als elke Amerikaanse grootstad.”

Borgtocht

Eén van die controversiële wetten draait rond de borgtochten. Die konden tot enkele jaren geleden cash betaald worden, waardoor iemand die verdacht werd van een misdrijf de gevangenis mocht verlaten in afwachting van zijn rechtszaak. In 2019 werd die wet aangepast. Aanleiding daarvoor was het feit dat men niet wou dat arme – vaak gekleurde – mensen in de gevangenis moesten blijven omdat ze hun borg niet konden betalen. Het gevolg is dat heel wat mensen zonder borg de gevangenis nu mogen verlaten, wat voor een stijging van de criminaliteit heeft gezorgd.

Van die wet wil Adams af. “We kunnen geen vertrouwen wekken bij de mensen wanneer we toestaan dat gevaarlijke criminelen waarvan we weten dat ze opnieuw kunnen toeslaan zomaar de gevangenis mogen verlaten”, klinkt het. Daarom wil Adams dat rechters rekening mogen houden met het gevaar dat criminelen vormen wanneer ze beslissen of voorwaardelijke invrijheidstelling kan of niet. Wettelijk is dat nog niet toegestaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Burgemeester New York: “Progressieve wetgeving is oorzaak stijgende criminaliteit””

Plaats een reactie

Delen