Burgemeester van New York boos op sociale media wegens antiblank racisme

Eric Adams, de burgemeester van New York. Shutterstock

Uncategorized

Burgemeester van New York boos op sociale media wegens antiblank racisme

Carl Deconinck

Eric Adams, de burgemeester van New York, is niet te spreken over de socialemediaplatformen. Volgens hem hadden ze de racistische schutter, Frank James, veel vroeger moeten opmerken. Hij plaatste al lang racistische inhoud online. Toch werd hem nooit een strobreed in de weg gelegd. De socialemediabedrijven hadden de politie moeten waarschuwen, zo meent Adams.

Uit berichten van Frank James blijkt dat de man een tikkende tijdbom was. De inhoud stond bol van de haat en het racisme. Geregeld riep hij op tot geweld. James sprak over een rassenoorlog en liet vooral zijn haat tegen blanke mensen horen. “O zwarte Jezus, dood alstublieft alle blanken”, postte hij. Maar ook Aziaten en latino’s kregen ervan langs.

James plaatste berichten die hem in verband brachten met racistische, zwarte bewegingen in de Verenigde Staten, zoals de Nation of Islam, de Black Panthers, Black Liberation Army, BLM en Micah Johnson. Die laatste vermoordde in het verleden 12 politieagenten. “Blanken en zwarten, zoals we onszelf noemen, zouden nooit enig contact met elkaar mogen hebben”, vertelde Frank James op YouTube. Dat de nieuwe rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, die zwart is, een blanke man heeft, vond hij verschrikkelijk.

(Lees verder onder de tweet.)

Strenger voor muziek

Volgens de burgemeester van New York, Eric Adams, is het duidelijk dat men hier veel eerder had kunnen ingrijpen. “We zien tekenen rond ons van zij die neigen naar geweld en we negeren het”, zei hij voor de camera’s van CNN. “Ik mag geen muziek van iemand anders op sociale media afspelen of ze merken het meteen op. Waarom doen ze dat niet met deze gevaarlijke dreiging? Adams ging verder: “Waarom zijn we niet meer proactief in plaats van te wachten tot dit gebeurt? Er bestaat enige verantwoordelijkheid. Ik denk dat sociale media een rol te spelen hebben. We moeten nagaan waarom we dergelijke berichten en bedreigingen elke dag zien, en niemand een vroege waarschuwing aan de wetshandhaving geeft.”

Linkse bias

Dat het antiblank racisme welig kon tieren op sociale media, kan het gevolg zijn van het eigen beleid. Algoritmes werden aangepast om zogenaamde antizwarte commentaren zwaarder te bestraffen dan antiblanke commentaren. Bepaalde groepen kregen een voorkeursbehandeling: beledigingen aan het adres van de LGBTQ-gemeenschap, joden, moslims of zwarten, werden het zwaarst bestraft. Het beledigen van mannen en blanken zakte op de ladder en kreeg de aanduiding van “lage sensitiviteit”. Dit was het gevolg van de linkse Stop Hate For Profit-campagne, die vond dat enkel bepaalde groepen het slachtoffer waren van online haat en Facebook deze moest beschermen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Burgemeester van New York boos op sociale media wegens antiblank racisme”

  1. Burgemeester van New York boos op sociale media wegens antiblank racisme (texto). Ik deel de verontwaardiging van de verstandige gekleurde burgemeester. Ook in België word gekleurde racisten en religieuze fanatici door Vivaldi politici en justitie gedoogd is de perceptie.

  2. Weer zo’n beroepscrimineel. Had een blanke agent hem doodgeschoten in “volle actie”, dan was hij weer een volksheld geworden… zoals de vorige beroepscrimineel.
    Racisme van zwarten naar blanken, Aziaten en Joden toe is blijkbaar volledig OK. Woke media/politici heeft hier iets mee te doen?
    Ik hoop dat de overname van Twitter door Elon Musk lukt. Alleen maar om terug naar een beetje vrije meningsuiting te gaan en de cancel culture wat tegen te gaan.
    De slinger is véél te ver naar links doorgeslagen.

Plaats een reactie

Delen