Bron: PhotoNews

Uncategorized

Campagne omtrent energiezuinigheid leidt tot spottende reacties: “Zouden hun privékoks ook met de microgolf koken?”

Redactie PAL

Enkele dagen geleden lanceerde de federale regering een nieuwe campagne. Die roept de bevolking op om minder elektriciteit en gas te gebruiken. Op Twitter wordt echter niet al te serieus met de voorstellen omgesprongen.

De nieuwe campagne van de federale regering heeft tot doel om het energiegebruik in België omlaag te krijgen. Daarom roept ze op om bijvoorbeeld de verwarming een graad lager te zetten of met de microgolf te koken. Dat zou immers zorgen dat er minder gas verbruikt wordt. Dat zou niet enkel de portefeuille ten goede komen, maar ook de inkomsten van Rusland naar beneden halen.

Op Twitter zijn er echter heel wat hilarische reacties op de campagne, zowel vanuit politieke hoek als van de gewone bevolking. Los van de komische noot weten ze vaak een gevoelige snaar te raken.

Dries Van Langenhove (Vlaams Belang-Kamerlid) ziet vooral hypocrisie in de nieuwe campagne. Hij heeft namelijk serieuze twijfels bij het feit of de regeringsleden zelf hun eigen suggesties opvolgen. “Zouden de privéchauffeurs van de ministers ook maximaal nog 100 km/u rijden en hun privékoks ook enkel nog met de microgolf koken?”, vraagt hij zichzelf af.

(Lees verder onder de tweet.)

Barbara Pas (Vlaams Belang) zegt dat ze gewaarschuwd heeft voor dergelijke zaken. Volgens haar is dit een eerste stap naar een maatschappij waar meer en meer verboden zal worden. “Enkele weken geleden zei ik in de Kamer dat we geen maatschappij willen van autoloze zondagen, douchevrije zaterdagen, elektriciteitsloze vrijdagen of verwarmingsloze donderdagen… We komen nu al in de buurt.”, stelt Pas.

(Lees verder onder de tweet.)

Ugent-rector Rik Van de Walle noemt de campagne zelfs beschamend. “‘Zo helpen we Oekraïne.’ Vervolgens gaat het over 1 graad, 1 uur, wat huishoudtoestellen, slim verplaatsen en slim koken. Durft iemand dat luidop te zeggen in Oekraïne of tav Oekraïense medemensen die op de vlucht zijn? Dit is niet alleen gênant, het is beschamend.”, aldus de rector.

(Lees verder onder de tweet.)

Sam van Rooy, tevens parlementslid voor Vlaams Belang, maakt dan weer de vergelijking met een andere opvallende suggestie van een tijd geleden. Rond de kerstperiode werd namelijk de raad gegeven om de dampkap aan te laten staan wanneer familie en vrienden over de vloer kwamen. Dat zou het risico op een coronabesmetting kleiner maken. “Na de dampkap, de microgolf.”, zegt hij spottend.

(Lees verder onder de tweet.)

Ook Twitter-gebruiker Ora Chardon ziet de link tussen de dampkap en de microgolf. Volgens haar ben je pas een echte Vivaldist als je beide gebruikt. “Je bent pas een echte Vivaldist als je je eten in de microgolf kookt en je griep behandelt met een dampkap. Al diegenen die niet zo leven, zijn extreemrechtse egoïstische wetenschapontkenners.”, klinkt het.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/ChardonOra/status/1512104436168118281

Politicoloog Wim Wienen tweet dan weer met een gezonde portie sarcasme. “Voila, soep opgewarmd in de microgolfoven. Daar zijn ze in Oekraïne ook weer flink mee geholpen. Wat een topminister is Tinne Van der Straeten toch.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Campagne omtrent energiezuinigheid leidt tot spottende reacties: “Zouden hun privékoks ook met de microgolf koken?””

  1. Wat een lachtertje, wat denken die onnozele politici? Ze hebben dan ook geen enkel gevoel met de medemens, die leven op een andere communistische planeet. In hun ogen zijn wij gewone werkmensen niets, onbestaande, terwijl de economie nu net draait door ons. Die groene Tinne is nog groen achter de oren, geen besef wat het leven inhoud. Politici, ceo’s, al die groten zijn zo nodeloos, verslinden geld alsof het niets is, terwijl de kleine, nuttige, ondergewaardeerde werkende mens bloed, zweet en tranen verzet om rond te komen. Persoonlijk heb ik er genoeg van, al die waanzin, help de mensen ipv ze te pesten. Maar ja, respect voor het volk hebben ze niet, kennen ze niet… Intrieste wereld. Pffffffff….

  2. Weldra bemoeit Tinne de Triene zich met ons gebruik van toiletpapier. Mijn advies: gebruik De Standaard of om het even welke MS-krant (zijn er andere?). Het geeft wel een ruw gevoel maar je helpt er Oekraïne mee, waar het er ook ruw aan toe gaat.

  3. Hahahaha, 😀, tientallen jaren geleden, en gedurende tientallen jaren, waarschuwden groenen, eco’s, wetenschappers, ons ervoor dat je door het regelmatig gebruik van een microwave minstens kanker, of erger, zou oplopen. En nu zou alles ineens ok zijn…

Plaats een reactie

Delen