Petra De Sutter (Photonews)

Petra De Sutter (Photonews)

Uncategorized

De Sutter wil greep overheid op Bpost en Proximus vergroten

Belga Press Agency

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) wil de wet op de overheidsbedrijven aanpassen, zodat een waarnemer haar consequent kan inlichten. Het wetsontwerp komt er nadat Bpost heeft geweigerd om Wouter Torfs als onafhankelijk bestuurder op te nemen in de raad van bestuur, zo melden de Mediahuis-kranten vrijdag.

De stap van Petra De Sutter om de 31 jaar oude wet op de autonomie van overheids­bedrijven aan te passen, komt er nadat Bpost de afgelopen maand heeft geweigerd om schoenenhandelaar Wouter Torfs tot onafhankelijk bestuurder te benoemen.

De minister doorkruiste met haar vraag om Torfs te benoemen de zoektocht naar een onafhankelijk bestuurder bij Bpost, waarvoor het benoemingscomité een profiel had opgesteld. Dat comité had een gespecialiseerd bureau (Korn Ferry) al een opdracht toevertrouwd. Het moest zoeken naar een internationale bestuurder die goed vertrouwd was met de Amerikaanse markt, waar Bpost de helft van zijn omzet haalt.

Maar De Sutter wilde een vertrouweling in de raad van bestuur. Dat moest haar in staat stellen om beter om te gaan met kritische vragen in het parlement. De ambitie van De Sutter had te maken met de kritiek die losgebarsten was in de nasleep van de verkoop van de krantenwinkels van bpost aan het gokbedrijf Golden Palace.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

6 gedachten over “De Sutter wil greep overheid op Bpost en Proximus vergroten”

  1. Lol. Donna Corleone wil de maffia uit de ambtenarij halen.
    Iemand die voor het leven benoemd is, doet waar hij zin in heeft, net als het soort dat hem/haar/x benoemd heeft.
    Corruptie is daar deel van de dagtaak….

  2. Na het debacle met de kernenergie vindt Groen een nieuwe adem: een vertrouweling als ‘onafhankelijk’ bestuurder in overheidsbedrijven binnenloodsen. Voor Bpost rijmt ‘schoen’ op ‘Groen’.

  3. Zoals ik al zei, als onze regering in een bedrijf zeggingschap krijgt, gaat dat naar de Filistijnen! En dan nu nog de Groenen daar baas maken? Ze kunnen beter direct zelfmoord plegen…..

  4. “Moeders – bij uitbreiding de GROENe- wil is wet”
    “Ons/het GROENe idee is het enige juiste”
    “Wie niet met ons is, is tegen ons”
    Voor welke thema’s hebben we deze mentaliteit van dit dwergpartijtje nog moeten counteren/mogen slikken?
    QED : GROEN en zIjn vertegenwoordigers zijn dus protagonisten ban dictatuur…

Plaats een reactie

Delen