Dedonder liet leeg toestel overvliegen vanuit Denemarken voor PR-reis

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Photo News

Uncategorized

Dedonder liet leeg toestel overvliegen naar Brussel voor PR-reis

Anton Schelfaut

Op 11 maart vloog minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) met enkele bevriende journalisten naar Estland voor een troepenbezoek. Daarvoor liet ze een toestel van het Deense Global Reach Aviation charteren. Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken werd het gecharterde vliegtuig leeg overgevlogen vanuit Denemarken.

Uit de vluchtgegevens van Flightradar24, die een anonieme bron bezorgde aan N-VA-Kamerlid Theo Francken, blijkt dat het gecharterde vliegtuig niet klaarstond in Brussel, maar leeg werd overgevlogen vanuit Denemarken. Dat schrijft hij op zijn persoonlijke webstek Theo Tuurt. Het toestel vloog ’s ochtends van het Deense Billund naar Brussel. Van daaruit vertrok het enkele uren later naar Estland, met aan boord Defensieminster Dedonder en een select kransje journalisten. Amper 4,5 uur later vloog het toestel terug richting Brussel, om anderhalf uur later koers te zetten richting Billund.

Armlastige Defensie

Dedonder zou het lege toestel 1.240 km heen en terug hebben laten vliegen. Daarbij verbruikte het 2.500 liter of 2.000 kg brandstof en stootte het 6.300 kg CO2 uit. “Onze minister van Defensie liet onze armlastige Defensie tienduizenden euro’s wegsmijten om wat (lokale) journalisten te kunnen laten meegenieten van haar zelfpromo-uitje”, hekelt Francken. “De meest groene regering ooit? Laat me niet lachen.”

Verder illustreert het N-VA-Kamerlid de ‘hypocrisie’ van de Vivaldi-regering met enkele voorbeelden. “Intussen trots een vliegtaks invoeren, een kleuterachtige ‘Ik heb impact’-miljoenencampagne lanceren en zeggen dat het gewone volk zijn microgolf in plaats van het kookvuur maar wat vaker moet aanzetten. En vergeet die tweede pull niet aan te trekken.”

“Moest Steven Vandeput als Defensieminister dergelijke fratsen uitgehaald hebben, de PS en de Groenen zouden hem in de Kamercommissie levend villen”, besluit Francken. “Nu keken ze wat bedeesd naar hun papieren toen ik hier vragen bij stelde.”

De woordvoerder van minister Dedonder ging niet in op onze vraag om uitleg.

https://redactie.palnws.be/2022/03/diva-dedonder-chartert-peperduur-vliegtuig-voor-pr-reis/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Dedonder liet leeg toestel overvliegen naar Brussel voor PR-reis”

  1. Wanneer gaan onze Belgen eens wakker schieten en eisen dat het bindend referendum of tenminste een referendum gehouden kan worden ? Zonder referendum is er geen democratie maar Belgen lijken te slaperig om dit te begrijpen.

  2. Diegenen die tussen de lijnen kan lezen weet wat de bedoeling is van het geld dat defensie gaat krijgen.Niet om ons palliatief leger terug zuurstof te geven om de munitiestocks,kledij problemen,training,onderbemanning etc…op te lossen!Neen:De Donder & co willen terug een witte vloot,dus een nieuw Air Belgium.De vorige toestellen waaronder de geleasede Airbus,de opgevlogen/versleten Embraers en de Learjet werden niet vervangen.Welnu daar komt dus verandering in.Onze excellenties en de koninklijke familie zullen weer onbeperkt kunnen rondvliegen op kosten van den ABL!In Melsbroek bij de 20e Wing zullen er weer bemanningen in standby staan om on call dag en nacht te kunnen vertrekken!Ook wanneer N-VA ooit nog de ministerpost van defensie krijgen beste Theo!?

Plaats een reactie

Delen