Dries Van Langenhove - Foto Belga

Uncategorized

Dries Van Langenhove: “Schaf mijn job af”

Wannes Neukermans

Tijdens een debat van de liberale studentenvereniging Leuven (LVSV) werd Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove gevraagd welke maatregelen hij zou nemen om het begrotingstekort weg te werken. Naast de klassieke antwoorden – besparen op massamigratie en de transfers naar Wallonië – had hij veel kritiek op het grote, logge politieke systeem van België. Zo stelde hij zelfs voor om zijn eigen job als federaal parlementslid af te schaffen: “Als dat mijn linkse collega’s zou overtuigen, zoveel te beter!”

“Als je structurele besparingen wil doorvoeren, dan moet je dat doen op het politieke systeem”, begint Van Langenhove zijn verhaal. Hij pleit er voor om de “peperdure en nutteloze” provincies af te schaffen. “En schaf zeker die nog duurdere, nog nuttelozere Senaat af. Want de Open Vld pleit al jaren voor de afschaffing van die Senaat”, aldus het Kamerlid. “Maar wanneer ze dan het voorzitterschap toebedeeld krijgen, dan nestelen ze zich maar al te graag in de zetels van de Senaat, en steken ze die belastingcenten mooi in hun eigen zak.”

“Liever vandaag dan morgen”

Het mag geen verassing zijn dat Van Langehove ook pleitte voor het afschaffen van het koningshuis. “Totaal overbodig”, vindt hij. Ook het aantal parlementsleden mag van de politicus fors omlaag, net zoals de bijdragen aan de Europese Unie. Iets waar al langer kritiek op is, maar ook Van Langenhove vindt, is dat partijen te veel gesponsord worden door de staat: “Die partijdotaties, inclusief aan de partij waarmee ik gelieerd ben, halveer die. Liever vandaag dan morgen.”

Ten slotte pleit Dries Van Langenhove ook nog eens voor een onafhankelijk Vlaanderen: “Het laatste dat ik wil aanstippen, is gewoon mijn eigen job: schaf ze maar af.” Ook het federale parlement, waar Van Langenhove in zetelt, is volgens hem dus overbodig. “En als ik daarmee mijn linkse collega’s kan overtuigen: zoveel te beter.” Niet alleen de honderden miljoenen aan kosten aan dat politieke systeem zouden volgens hem wegvallen. “Dat gaat miljarden opleveren aan betere en efficiëntere besluitvorming.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Dries Van Langenhove: “Schaf mijn job af””

  1. Geen woord over de afschaffing van de NATO ? Ook niks over de splitsing van de belgische voetbalbond ? Of over het afschaffen van het beroep van notaris ? Niks ? Ook niks gehoord over het afschaffen van de subsidies aan MSF/AZG of Greenpeace ? Ook niks gehoord over het halveren en beter in toom houden van onze belgische delegaties bij de Verenigde Naties in New York en Geneve ? En al die tientallen Amerikaanse “NGO’s” en Tink Tanks in Brussel die onze politiek verzieken ? Niks, geen woord daarover ?

  2. Het stoppen met dat vermaledijde Senaat Circus te financieren, voor wandelende politieke fossiele fiasco’s zoals o.a. het ventje Bert “Bleitbakkes” Ansjovis, dat zou al een slok op de Begrotingsborrel schelen. Wat zou dan wel nog het concrete nut zijn van die praatbarak senielSenaat ?

  3. Ooit was er een aanzuigeffect van verdiensten en ging iedereen rechten doen, waardoor de rechtbanken vol zitten met vrouwen die Dries in den bak willen steken. Hij kan nog loodgieterij doen, maar wat met die tienduizenden anderen die in een overbetaalde nutteloze job zitten? Zich allemaal omscholen en een vak leren? Niet iedereen kan dat, ik ook niet, heb eens geprobeerd te bezetten, was gene vette.

  4. Als je dan toch een onnozele opmerking wil maken, wijs dan op de taalfout. Ik hoop voor iedereen dat het nooit meer tot verassingen komt, tenzij in onze crematoria. Verrassingen daarintegen zullen er nog veel komen van onze Vivaldi-kunstenaars.

Plaats een reactie

Delen