Promoposter van organisator ThisEgg (Bron: Twitter)

Cultuuroorlog

“Familie-seksshow” afgelast na protest

Redactie PAL

Het Engelse theatergezelschap ThisEgg heeft haar geplande voorstelling van de “Family Sex Show”, voor kinderen vanaf vijf jaar, geannuleerd na hevig protest. Volgens de organisatie wou men een show brengen over “seks, grenzen, toestemming, plezier, queerness, gender en relaties worden verkend”.

Vandaag werd aangekondigd dat de “Family Sex Show”, die in mei zou worden opgevoerd in het Tobacco Factory Theatre in Bristol en The Egg Theatre in Bath, is geannuleerd. De organisatoren beweren namelijk dat ze “ongekende bedreigingen” hebben ontvangen. Hoewel geen bewijs naar voren werd gebracht voor die claim, is het duidelijk dat de show vanaf het begin omringd was door controverse. Vooral het jonge publiek dat werd geviseerd zorgde voor negatieve reacties.

Onder andere Laurence Fox, de Engelse acteur die zich in 2021 kandidaat stelde om burgemeester van Londen te worden, was felle tegenstander van de show. Daarom begon hij een campagne, die tot doel had genoeg handtekeningen te verzamelen om de show te boycotten. Die petitie werd ondertussen al meer dan 39.000 keer ondertekend. Volgens Fox was het “onverantwoordelijk” en “ongepast” om jonge kinderen te onderwerpen aan naakte volwassenen en thema’s zoals gender en seks.

Bedreigingen en beledigingen

In een reactie laat de organisatie weten dat de shows geannuleerd worden. “Dit is het gevolg van de ongekende bedreigingen en misbruik gericht aan onze organisatie en het team.”, klinkt het. “Het spijt ons voor de teleurstelling die dit veroorzaakt voor degenen die hebben geboekt. Er zal contact met u worden opgenomen en restituties zullen beschikbaar worden gesteld.”

In een reactie op Twitter laat Laurence Fox weten dat de tegenstanders niet uit haat handelden, maar omdat ze tegen mishandeling van kinderen zijn. “Bedreigingen en beledigingen? Of een diepgewortelde haat tegen de seksuele uitbuiting van kinderen?”, vraagt hij zichzelf af.

https://twitter.com/LozzaFox/status/1516494075788251138

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over ““Familie-seksshow” afgelast na protest”

  1. Zo ‘n theatergezelschap moet maar eens optreden in de gesubidieerde zalen in Antwerpen, Gent of Brussel. Daar zullen die met dergelijke programma’s welkom zijn.
    Centenstroom dichtsnoeren en zichzelf laten bedruipen, dan zullen die elitairen wel ontdekken wat bij de normale bevolking leeft.

Plaats een reactie

Delen