Nederlands Parlement van plan Thierry Baudet te schorsen: "Aanslag op democratie"

Photonews

Uncategorized

Forum voor Democratie wil eigen scholen oprichten, geen plaats voor woke

Carl Deconinck

Forum voor Democratie (FvD), de partij van Thierry Baudet, wil eigen conservatief geïnspireerde scholen uit de grond stampen. Na deze zomer wil het beginnen met Renaissancescholen. Die combineren nieuwe inzichten in het onderwijs met klassieke methodes zoals meer uit het hoofd leren.

De partij richtte eerder al de ‘Tocqueville Stichting’ op. De stichting is vernoemd naar de Franse politiek filosoof en socioloog Alexis de Tocqueville (1805-1859). Forum wil de stichting inzetten om “klassiek onderwijs in de geest van de levensbeschouwelijke visie en kernwaarden van het Renaissance Instituut te geven”. Daarmee vormen de scholen een directe uitloper van het wetenschappelijke bureau van de partij.

Het onderwijsproject maakt deel uit van een grotere parallelle maatschappijvisie die de partij aanhangt. Forum wil binnen afzienbare tijd inzetten op een eigen woningmarkt, cryptomunt en zelfs een FvD-datingapp. “We moeten onze eigen sociaaleconomische verbanden creëren. We moeten elkaar in leven gaan houden, want dat doen zij ook“, zo klonk het vorig jaar bij Baudet. Nu werkt FvD dus aan eigen scholen. Ralf Dekker, lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland voor FvD, trekt het project.

Basisscholen

De partij wil nu zeker drie tot vijf particuliere basisscholen openen. Ouders zullen een eigen bijdrage moeten leveren van 200 tot 300 euro per maand. Er was al een rondvraag onder de eigen leden. Ouders, leerkrachten en vrijwilligers kunnen zich nu concreet aanmelden. “Geïnteresseerden hoeven niet per se leden of sympathisanten van FvD te zijn. Het gaat ons om geïnteresseerden in het door ons voorgestaan type onderwijs”, klinkt het bij Dekker. Toch kijkt de partij in de eerste plaats naar gebieden waar ze goed scoorde.

De partij schreef al vacatures voor leerkrachten bij de Renaissancescholen uit. Er bestaat ook in Nederland een tekort aan leerkrachten, maar bij FvD denkt men dat dat geen probleem is. “Leraren vertrekken juist uit het reguliere onderwijs, zo maken ze ons duidelijk, omdat ze alle regeltjes daar en systemen waarin ze moeten passen beu zijn.”

Wortels en vleugels

Forum ziet een faillissement van het klassiek onderwijs. “In het Nederlandse onderwijs gaan de vaardigheden voor taal en rekenen catastrofaal achteruit”, stelt de partij vast. “Zo haalt een kwart van de basisschoolleerlingen in groep 8 niet eens het vereiste niveau in taal en rekenen. De degelijkheid van het onderwijs wordt verstoord door modegrillen, zoals iPad-scholen, te vroege seksuele voorlichting, klimaathysterie en coronapaniek. Via overkoepelende besturen lijdt het onderwijs steeds meer onder inhoudelijke beïnvloeding vanuit de overheid en de EU. De indoctrinatie met een eenzijdig wereldbeeld maakt het kritisch denken onmogelijk.”

In plaats daarvan zullen Renaissancescholen bewezen recepten gebruiken. “De ‘meester’ of ‘juffrouw’ staat centraal en moet een hoog niveau hebben, want goed onderwijs staat of valt met goede docenten. Leerlingen worden enerzijds aan de hand genomen door de leraar en anderzijds gestimuleerd zelf na te denken. Vaardigheden worden geoefend en er zijn vakken voor kunstzinnige expressie: wortels en vleugels. Ook praktisch onderwijs is belangrijk: kennis wordt niet alleen uit boeken opgedaan. De Renaissancescholen worden gedragen door docenten, ouders en leerlingen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Forum voor Democratie wil eigen scholen oprichten, geen plaats voor woke”

  1. Zo doe je dat dus. Met stemmen alleen is nog nooit iets ten goede maatschappelijk veranderd. Je moet ervan uitgaan dat stemmen helemaal niets oplevert – zelfs contraproductief is – en van daaruit rechtstreeks actie ondernemen. Handen uit de mouwen.

Plaats een reactie

Delen