Vicepremier Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Vicepremier Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Uncategorized

Frank Vandenbroucke: “De coronapas beschermt, dat is toch goed?”

Van de redactie

In een interview met De Zondag heeft vicepremier Frank Vandenbroucke (Vooruit) zijn licht laten schijnen op de huidige coronasituatie. Hij maant de bevolking aan om “voorzichtig” te zijn want volgens de minister “gaat er nog te veel virus rond”.

Het afgelopen jaar was voor de federale minister van Volksgezondheid op persoonlijk vlak “enorm opslorpend“. Vandenbroucke zegt blij te zijn zich nu met andere dossiers te kunnen bezighouden maar spoort de bevolking wel aan tot voorzichtigheid. “De epidemie is nog niet voorbij. De druk op onze ziekenhuizen is nog altijd groot. Er is covid, er is griep, er is uitval van het personeel. We moeten goed beseffen dat de zorg de voorbije twee jaar ongelooflijk werk geleverd heeft”, klinkt het. “We zijn het aan die mensen verplicht om voorzichtig te zijn.”

Basisregels

Vandenbroucke blijkt niet de ambitie te hebben om de Vlaming terug op te sluiten maar zegt wel dat er nog steeds enkele basisregels zijn die we als maatschappij moeten opvolgen. “Wie symptomen heeft, moet zich laten testen. Wie positief is, moet zich isoleren. En wie samenleeft met iemand die positief is, moet een mondmasker dragen als hij buitenkomt. Dat is de basis. Dat, en goede ventilatie.”

Covid Safe Ticket

Wanneer Vandenbroucke wordt gevraagd of we klaar zijn voor een nieuwe golf klinkt het ietwat bedenkelijk. “Dat zal op het overlegcomité van 22 april geëvalueerd worden, maar volgens mij is er nog werk aan de winkel. We moeten er vooral voor zorgen dat wat vandaag afgeschakeld wordt, snel weer aangeschakeld kan worden. Dat gaat over testcapaciteit, contactopsporing, vaccinatie, maar ook de coronapas” ,aldus Vandenbroucke die nog steeds overtuigd is van de kracht van het beruchte Covid Safe Ticket.

“Dankzij de coronapas kan je geen café binnen als je positief getest bent. Ik begrijp dat de controle daarop vervelend is voor uitbaters, maar het beschermt wel hun andere klanten. Dat is toch goed? Ik vind het de heisa niet waard”, aldus de vicepremier.

Te lage vaccinatiegraad

Wat later in het interview zegt de minister van Volksgezondheid dat we niet “te zelfgenoegzaam” moeten zijn over onze vaccinatiegraad. Een percentage van 62 procent aan geboosterden is volgens Vandenbroucke “te weinig”. “Een verplichte vaccinatie voor de brede bevolking is dan weer niet aan de orde daarvoor rekent de minister liever op de coronapas. “Als we opnieuw in een noodsituatie komen, dan verkies ik de coronapas boven verplichte vaccinatie. Laat ons eerlijk zijn: deze pas stimuleert mensen om zich te laten vaccineren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Frank Vandenbroucke: “De coronapas beschermt, dat is toch goed?””

  1. Achterlijke debiel.
    Wanneer Fauci de bak indraait en alle gruwelijke leugens boven tafel komen; en dat gaat gebeuren, ga ook jij de bak in, waar je al lang had moeten zitten, walgelijk ventje.

  2. kan mee in de rij met BIDEN, gewoon SENIEL en koppig als een klein kind.
    Mogen nog 100 andere rapporten uitkomen, hij zal zijn willetje proberen doordrijven, dit als onverkozene, zouden beter een wet stemmen dat alleen verkozenen kunnen minister worden, zal wel geen verbetering zijn maar je weet maar nooit, achteraf kan dan wel met de verkiezingen afgestraft worden

  3. Die man zal tot het bittere einde nonsens blijven uitkramen. De coronapas beschermt??Met de coronapas kon je overal binnen, zelfs als je covid had. Het was voldoende dat je gevaccineerd was. Dat is tot ten treure herhaald geworden. Maar die vent, koppig als hij is, is voor geen rede vatbaar.

  4. De coronapas is geen incentive om je te laten vaccineren,maar platte chantage. Fvdb weet goed genoeg dat verplichte vaccinatie niet gehaald kan worden, vandaar deze natrapperij ,bovendien gespeend van elke wetenschappelijke basis. Wat kan je verwachten van een gefrustreerde Trotskist.
    Is deze man ooit verkozen geweest? Neem dan deel in 2024 of is dat teveel gevraagd?

  5. Hoe de bevolking over de Coronapas- en de Mondkapjes Dictatuur electoraal vonnissen zal in 2024. is gemakkelijk voorspelbaar, ONdemocratisch
    geparachuteerde, ONverkozen Minister !

Plaats een reactie

Delen