Uncategorized

Frankrijk: steeds meer zware misdaad door min 15-jarige kinderen

Carl Deconinck

In Frankrijk blijkt de sterke toename van zware misdaad bij jonge kinderen zich voortzetten. In 2019 behandelde de Openbaar Aanklager 66.140 gevallen van zware misdaad door kinderen jonger dan 15 jaar. Dat schrijft Le Figaro.

Het gaat hier over misdaden zoals diefstal, verkrachting, aanranding en moord, gepleegd door daders jonger dan 15 jaar. De misdaden vinden vooral plaats in achterstandswijken die door de politie als verloren worden beschouwd. Preventie is er niet meer mogelijk, zo menen ze zelf. De politie pleit ervoor om eerst de confrontatie aan te gaan. “We moeten die wijken heroveren met geweld en intimidatie”, reageert een Franse expert.

Vooral bij niet-begeleide minderjarige asielzoekers stijgen de criminaliteitscijfers. In de agglomeratie Parijs is het aantal gevallen van geweld door die groep in vijf jaar tijd enorm toegenomen. Zo waren er in 2016 209 van zulke gevallen, terwijl dat cijfer in 2020 al was opgelopen tot 1.471. Vaak worden die jongeren achteraf gewoon vrijgelaten in de samenleving.

Frans presidentskandidaat Eric Zemmour sprak zich hier al over uit via Twitter. Volgens Zemmour dreigt Frankrijk een “barbaarse samenleving” te worden. “Wanneer we de misdadigers niet veroordelen, besmetten ze de jongsten. Ik zal een einde maken aan het verontschuldigen van deze minderheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Frankrijk: steeds meer zware misdaad door min 15-jarige kinderen”

  1. Wat zitten we nu te klagen? Dat is toch de cultuurverrijking die Jan met de pet wél maar de poco-politici niet (wilden) zien aankomen. En aangezien in het democratische België de stem van 10% van de kiesgerechtigde bevolking uitgesloten wordt én er evenmin rekening gehouden wordt met de verkiezingsuitslagen zit er weinig verandering aan te komen.
    Tenzij natuurlijk de ogen van die Jan met de pet eindelijk open gaan en dat ook in het kieshokje blijven…

Plaats een reactie

Delen