MR chairman Georges-Louis Bouchez pictured during a press conference of Walloon minister Crucke, at his offices, in Namur, Monday 10 January 2022. Walloon Budget Minister (MR) announced that he leaves the Walloon government and will be running for a mandate at the Constitutional Court. BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Uncategorized

Franstalige kranten halen uit naar Bouchez na debat met Van Grieken

Wannes Neukermans

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft, vooral in Wallonië, enorm veel kritiek gekregen op zijn debat met Tom Van Grieken tijdens de uitzending van Terzake. Binnen de Franstalige media en politiek heerst de idee nog steeds dat er niet gesproken mag worden met het Vlaams Belang. “We debatteren niet met extreemrechts, we bestrijden ze.”

Donderdagavond was Bouchez samen met Van Grieken te gast bij Terzake. Ze hadden het er over de Franse presidentsverkiezingen, maar ook over de binnenlandse politiek. Dat was echter niet naar de zin van verschillende politici en mediafiguren in Wallonië. Het cordon médiatique wordt in dat landsdeel nog steeds in stand gehouden. Dat betekent dat er geen ruimte wordt gegeven aan het Vlaams Belang in de Waalse media: zij komen nooit aan bod.

Dat vindt ook staatssecretaris Thomas Dermine (PS): “Dankzij het cordon médiatique heeft extreemrechts hier nooit de stemmen gehaald die ze in Vlaanderen of Frankrijk hebben behaald. Er zijn zeer serieuze onderzoeken die aantonen dat extreemrechts uitsluiten uit de media hen laag houdt in de peilingen.”

Ook Ecolo-covoorzitter Rajane Maouane reageerde misnoegd: “We debatteren niet met extreemrechts, we bestrijden ze.” Maar dat ziet Georges-Louis Bouchez toch anders: “We bestrijden én debatteren met hen, om hun argumenten te ontkrachten.” In het verleden kwam ook toenmalig PVDA/PTB-voorzitter Peter Mertens onder vuur te liggen omdat hij toen in debat ging met Tom Van Grieken.

Waals journalist en politiek expert Christian Laporte reageerde bij PAL NWS op de commotie. Lees het in het artikel hieronder.

https://redactie.palnws.be/2022/04/christian-laporte-hekelt-commentaren-op-bouchez-na-debat-met-van-grieken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

17 gedachten over “Franstalige kranten halen uit naar Bouchez na debat met Van Grieken”

  1. De linkse partijen zijn in Wallonië de haatpredikers bij uitnemendheid.
    Zelfs als het zonnig en droog weer is en een VB’er dit ook vaststelt en zegt, dan nog zullen de linkiewinkies daar volhouden dat het koud en nat is.

  2. Mijnheer Dermine: Er zijn geen onderzoeken die aantonen dat extreemlinks (u dus) uitsluiten uit de media hen laag houdt in de peilingen:
    1) omdat de media overheerst worden door extreemlinks (u dus);
    2) omdat er geen onderzoeken nodig zijn om aan te tonen wat voor de hand ligt (uitsluiten = laaghouden)

  3. Het debat verliep in het Frans, en dan is het nog niet wel voor die totalitaire, pretentieuze superdemocraten. Wat denken die Fransdolle gazettenschrijvelaars zoal dat ze zich mogen permitteren ? Ze vergeten blijkbaar dat ze te doen hebben met een partij die mogelijk de grootste wordt van Vlaanderen. Zo niet de tweede grootste. Dat ze zich daar in Wallobrux maar focussen op hun rampzalige begroting, hun ondermaatse economie, hun overtal aan overbodige ambtenaren enz… Er vigeren daar in het Zuiden echt wel andere besognes waarmee ze zich kunnen bezighouden dan mekkeren over met wie en wat hun politiekers al dan niet mogen discuteren.

  4. Wat betreft de waarden van de democratie en de Verlichting: in Franstalig België hebben de Socialisten sinds 1945 het licht uitgedaan en de publieke opinie in de grot van Plato opgesloten. Bij deze hebben zij het recht op een eigen mening te ventileren in de media gecriminaliseerd. De PS- en Ecolo grendels kent men in totalitaire regimes als de eenheidsopinie.

  5. Zou de met Vlaams transfertgeld volkomen overgesubsidieerde Derde Wereld Regio “Wallonistan” niet beseffen dat zelfs dat woke Unia “discriminatie op basis van politieke overtuiging” één der discriminatiegronden vindt, meer bepaald één der zogenaamde “beschermde criteria” ?

  6. Nog steeds dat zelfde verhaal , vlaamingen versus walen , ondertussen betalen Wij , die , idiote politici en heel dat gevolg . Hou adsurd kan je zijn , er is geen haat tussen een vlaming en waal , enkel politiek en onze sommige gesponserde kranten gebruiken dat …nog steeds niet stilgestaan bij ONS , overstroming daar ? alle mensen ? BELGEN , geholpen , neen ! Hoe een schande ! Voor Europa , was hier nog een land en verdraagschap en een relatieve vrede . Ja dat is een schandaal .

Plaats een reactie

Delen