Bart Somers & Annelies Verlinden (Bron: Photonews)

Uncategorized

Geen tweets over vastentijd, maar Somers en Verlinden denken wel aan de ramadan

Redactie PAL

Op 2 maart begon de vastentijd, waarbij christenen 40 dagen lang een sobere levensstijl aannemen. Toen bleven aanmoedigende berichten bij heel wat politici uit. Een maand later, op 2 april, begon de ramadan. Daarbij konden praktiserende moslims wel op de steun van Bart Somers (Open Vld) en Annelies Verlinden (CD&V) rekenen.

Dat onze politici nogal vaak de feesten die voor christenen belangrijk zijn durven vergeten is al langer geweten. Dat diezelfde politici minder geneigd zijn om de ramadan te vergeten ook. Twitteraar en N-VA-gemeenteraadslid Bart De Meulenaer combineerde bij wijze van voorbeeld de tweets van zowel Vlaams minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers als minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Bij Bart Somers werden op 2 maart slechts twee tweets geplaatst, die beiden over de oorlog in Oekraïne gingen. Dat in tegenstelling tot een maand later, wanneer de moslims een “fijne en vredevolle” vastenperiode werd gewenst.

Ook minister Annelies Verlinden vond een bemoedigend bericht ten aanzien van de vastende christenen niet nodig. Opmerkelijk, zeker omdat ze lid is van de christendemocratische partij. Nu waren er wel warme wensen voor de moslims, met bijzondere aandacht naar zij die werkzaam zijn bij de hulp- en veiligheidsdiensten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Geen tweets over vastentijd, maar Somers en Verlinden denken wel aan de ramadan”

  1. En de moslims maar opvrijen. Ben benieuwd welke tweets deze politici gaan versturen wanneer het jaarlijks kelen van schapen eraan komt. Wellicht zal Somers de eerste zijn om de moslims een fijn offer(feest) te wensen.

  2. Het is al veel langer geweten dat het kiesvee van beide partijen, met de massa geïmporteerd word! En het ergste is dat die zo naïef zijn dat de import ooit voor hun zou stemmen?!? Voor GROEN en BLAUW komt het te laat, kiesdrempel volgende verkiezingen word niet gehaald en CDnV die zullen met de hakken over de sloot uit armoede een kartel met beide moeten aangaan om nog iets in de pap te brokken hebben…

  3. Kan het nog achterlijker deze ramadam. Uw eigen ’s nachts liggen volvreten om dan te gaan slapen en een paar uur nadien hetzelfde om daarna, voor de overgrote meerderheid toch, de rest van de dag geen kloten te gaan doen. Lekker gezond hoor, stel onnozelaars.

  4. Christenen, de meeste Belgen zijn toch katholiek, alhoewel dat door toenemende import uit zwart Afrika onder meer de Pinkstergemeente (evangelisch) in aantallen sterk en snel toeneemt, gelukkig bestaat er de gereformeerde kerk, maar onder de Belgen zijn toch niet zo enorm veel zwaar gereformeerden? Een katholiek put veelal uit het Oude Testament, minder uit het Nieuwe, dat ook nog eens onjuist geschreven is, men dient dan ook uit de Statenbijbel te putten.

Plaats een reactie

Delen