Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Groot-Brittannië weigert folteraar uit te wijzen omdat het zijn mensenrechten zou kunnen schenden

Carl Deconinck

Een voormalige beul van de taliban kan Groot-Brittannië niet uitgezet worden, omdat de Afghaan volgens de Britse regering zélf gefolterd dreigt te worden in zijn land van herkomst.

De beul zou in het verleden bevolen hebben om gevangenen te waterboarden, hun slaap te ontzeggen en hen fysiek te geselen een zweep. Dat deed hij als lid van de taliban. Zijn taak bestond er uit informatie te ontfutselen van gevangen taliban-tegenstanders. Hij zou als kind gerekruteerd zijn geweest door de jihadistische organisatie in de jaren ’90. Intussen is hij 42 jaar, en leeft hij al sinds 2006 in het Verenigd Koninkrijk. Hij diende meerdere asielaanvragen in: één keer in 2006, en nogmaals in 2010, telkens zonder succes. Momenteel loopt de derde procedure.

Nu zegt het Brits ministerie van Binnenlandse Zaken dat de man niet terug kan naar zijn eigen land omdat hij naar eigen zeggen gevangen en gemarteld is geweest door leden van de Noordelijke Alliantie, waardoor hij nu “complexe mentale gezondheidsproblemen” heeft. Hem terugsturen naar Afghanistan, waar de kans op wraakacties bestaat, zou in strijd zijn met de Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Vorig jaar, nadat de taliban de macht overnamen in het land, ontving Groot-Brittanië 20.000 Afghaanse vluchtelingen. In februari waarschuwde de veiligheidsdienst MI5 dat Afghanistan opnieuw een kweekvijver voor terroristen is aan het worden. Britse jihadi zouden op hun beurt weer naar het land willen trekken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Groot-Brittannië weigert folteraar uit te wijzen omdat het zijn mensenrechten zou kunnen schenden”

  1. Het tot Kalifaat gedegenereerde U.K. glijdt verder en verder af in het woke drijfzand. We mogen ons gelukkig prijzen met de Brexit zodat de woke infectie minstens deels daar blijft.
    Laat hen maar links rijden en zich met fish & chips met fosforiserend groene kanonbal erwten voeden, zij doen maar…Hun bleke met sproeten gedecoreerde vrouwen moge ze zeker daar houden, het weze hen van ganser harte gegund.

  2. Het U.K. is de meest politiek-correct gedegenereerde staat van Europa. Maar gelukkig zijn we ze kwijt door de Brexit, laat ze maar wegkwijnen in hun voze “splendid isolation”

  3. Er is een constante in de EU en UK moraliteit: plegers van misdaden genieten meer (mensen)rechten dan hun slachtoffers. Het lijkt alsof beleidsvoerders in het Westen onder invloed van drugs handelen.

Plaats een reactie

Delen