Voorzitter Bart De Wever met voormalig ondervoorzitter Lorin Parys. Photo News

Voorzitter Bart De Wever met voormalig ondervoorzitter Lorin Parys. Photo News

Uncategorized

Kandidaten ondervoorzitterschap N-VA bekend

Van de redactie

De lijst met kandidaten voor de vrije stoel van ondervoorzitter bij N-VA is zondagvoormiddag bekendgemaakt. Bekendste naam is die van oud-minister van Defensie en Ambtenarenzaken Steven Vandeput. Kamerlid en voormalig staatssecretaris Theo Francken heeft zich deze keer niet kandidaat gesteld.

Voormalig ondervoorzitter Lorin Parys verliet goed twee weken geleden de politiek en werd CEO van de Pro League, de koepel van Belgische profvoetbalclubs. Daardoor kwam zijn plaats in het partijbestuur van N-VA vrij.

Onder meer voormalig minister van Defensie en Ambtenarenzaken Steven Vandeput is kandidaat om hem op te volgen. Verder staan ook Maaike De Vreese, Kathleen Depoorter, Mathias Vanden Borre en Gilles Verstraeten op de lijst. Volgende week zaterdag, op 23 april, mogen ze zich voorstellen aan de partijraad van N-VA. Een stemming zou nadien moeten uitwijzen wie Valerie Van Peel vervoegt in de rol van ondervoorzitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Kandidaten ondervoorzitterschap N-VA bekend”

  1. N-VA blijft een rare politieke partij. Bij voorzittersverkiezingen (?) alleen de uittredend voorzitter kandidaat (zoals in totalitaire regimes) en bij ondervoorzitter zijn meerdere kandidaten welgekomen.

  2. Totaal verkeerd, men moet een nieuwe voorzitter kiezen zodat deze dictator die Vlaanderen gijzelt waar ze recht op hebben en maak bdw dan onder onder onder onder onder voorzitter en de Vlamingen zullen eer wel bij varen.

Plaats een reactie

Delen