INTERVIEW. Gerolf Annemans over onafhankelijkheid: “Vroeger ging het over José Happart en BHV, nu gaat het over de financiële catastrofe van België”

Gerolf Annemans. Foto: via redactie

Uncategorized

Karine Lalieux (PS): “Investeringsfonds Beliris dient om socialistische gemeenten te plezieren”

Anton Schelfaut

Volgens bevoegd minister Karine Lalieux (PS) dient Beliris, het federale investeringsfonds voor Brussel, “om socialistische gemeenten te plezieren”. Dat heeft ze gezegd tijdens een vergadering van de Brusselse PS, waarin ze stevig uithaalde naar MR en Ecolo. Geen van beide partijen is opgezet met de uitspraken van Lalieux. Ze eisen een audit bij Beliris.

Tijdens de bewuste vergadering somde Lalieux enkele socialistische realisaties op. Zo benadrukte de minister dat ze meer dan duizend sociale woningen zal renoveren en dat er een nieuwe sportzaal komt in Evere en Koekelberg – niet toevallig twee socialistische gemeenten. “Beliris, dat is gewoon geluk. Ik heb een investeringsenveloppe en ik plezier alle gemeenten, en in het bijzonder natuurlijk de socialistische”, verklaarde ze.

Audit bij Beliris

Ecolo-Kamerfractieleider Gilles Vanden Burre stelt de “sterk uitdagende” uitspraken van de socialistische minister aan de kaak. “Favoritisme en vriendjespolitiek hebben geen plaats meer in het bestuur van de 21e eeuw en ik dacht dat de PS dat begreep”, hekelt hij. “Wij eisen een audit van de door Beliris gefinancierde projecten.”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez sluit zich aan bij het pleidooi van Ecolo voor een audit. “Een minister die zegt dat ze projecten subsidieert, niet omwille van hun kwaliteit, maar omdat ze in een socialistische gemeente gebeuren: voor sommigen is het traditie”, schrijft hij. “Publiek geld verdient beter dan vriendjespolitiek.”

(Lees verder onder de tweet.)

Theo Francken: “Gedaan met geven en toegeven”

Ook N-VA-Kamerlid Theo Francken reageert via Twitter misnoegd op de uitspraken van Lalieux. “Waarom blijven de Vlamingen dit kapot systeem betalen?”, vraagt hij zich hardop af. “In 2024 is het tijd om te kiezen. Gedaan met geven en toegeven.” Verder noemt Francken het “hallucinant” dat “de MR dit allemaal maar blijft slikken”.

Het pleidooi van MR en Ecolo voor een audit bij Beliris vindt Francken dan weer lachwekkend. Hij meent dat ze het ontslag van de minister moeten eisen. “Allemaal zo veel schrik om de almachtige PS tegen de schenen te stampen. Bange clowns in het Vivaldi-circus.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Karine Lalieux (PS): “Investeringsfonds Beliris dient om socialistische gemeenten te plezieren””

Plaats een reactie

Delen