Project Veritas geeft geluidsbestand vrij van vergadering bij top van Twitter na overname

Project veritas

Uncategorized

Klokkenluider geeft opnames van vergadering bij top van Twitter vrij

Carl Deconinck

Project Veritas, de Amerikaanse conservatieve klokkenluidersorganisatie onder leiding van James O’Keefe, laat opnieuw van zich horen. Het kreeg geluidsbestanden in handen van de de vergadering na de overname van Twitter door Elon Musk. Project Veritas gaf die nu vrij.

We kunnen de interne vergadering horen bij de top van Twitter. CEO Parag Agrawal maakt duidelijk aan zijn medewerkers dat hun censuurpraktijken “fundamenteel zijn om Twitter veilig te houden en te blijven laten groeien.” Hij laat aan de medewerkers weten dat ze werken aan een manier om hun nieuwe baas, Elon Musk, zo snel mogelijk met iedereen te laten spreken.

Bret Taylor, lid van de raad van bestuur spreekt dan weer van een grote verandering en “een schok.” “Ik wil alle emoties van vandaag erkennen. Het is een emotionele dag. Ik wil dat erkennen. We zijn door de wet verplicht om in het belang van onze aandeelhouders te handelen.” Leslie Berland, die verantwoordelijk is voor moderatie, vertelt dat Musk met zijn voorkeur voor vrije meningsuiting haar afdeling, “en iedereen die bezorgd is rond gezondheid op het platform, in een erg moeilijke positie plaatst.”

Wenende topadvocate

Hiernaast zou Vijaya Gadde, een belangrijke advocate van Twitter, in huilen uitgebarsten zijn. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat ze emotioneel werd bij het bespreken van de mogelijke gevolgen van de overname. Gadde was een van de drijvende krachten bij het verbannen van Donald Trump van het sociale mediaplatform. Ze is verantwoordelijk voor “vertrouwen, veiligheid, legale en publieke beleidsfuncties.” Men aanschouwt haar als de “morele autoriteit” van Twitter.

James O’Keefe en Project Veritas zijn zelf permanent van Twitter verbannen. Dit omdat ze “private informatie” zouden hebben gedeeld, zonder toestemming. De organisatie had geheime opnames van hoe een medewerker van het uiterst progressieve CNN opschept over hoe zijn netwerk “propaganda” produceerde. Dat deed het om toenmalig president Donald Trump te verslaan in de verkiezingen van 2020. Daarbij voerde het ook de paniekerige berichtgeving over het coronavirus op, zo gaf hij toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Klokkenluider geeft opnames van vergadering bij top van Twitter vrij”

  1. Raar dat nu pas commotie ontstaat over de politiek van Twitter. Vroeger als er politiek correcte censuur was, was vrije meningsuiting niet in gevaar. Het zegt veel over hoe links denkt over vrije meningsuiting. Je weet toch dat een studie heeft uitgewezen dat linkse mensen minder open zijn voor andere meningen? Ja, echt hoor.

Plaats een reactie

Delen