Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Le Pen zal “burgeroorlog” veroorzaken door hoofddoekenverbod, zegt Macron

Belga Press Agency

Ontslagnemend president Emmanuel Macorn heeft woensdag tijdens het verkiezingsdebat zijn tegenstander Marine Le Pen ervan beschuldigd het land richting een “burgeroorlog” te duwen door hoofddoeken te verbieden in de openbare ruimte. Hij zei dat nadat Le Pen bevestigde dat zij dat verbod wil invoeren als ze verkozen wordt.

“U gaat een burgeroorlog veroorzaken als u dat doet”, zei Macron. Le Pen noemde de hoofddoek een “uniform” van het islamisme, een ideologie die “de gelijkheid tussen mannen en vrouwen aanvalt”.

“Wat u voorstelt is een verraad aan de Franse geest, u duwt miljoenen landgenoten uit de openbare ruimte”, aldus Macron, die ook zegt dat het verbod ingaat tegen de grondwet. Het hoofddoekverbod wordt volgens hem een “wet van de afwijzing”, terwijl die volgens Le Pen “een wet ter verdediging van de vrijheid” zou zijn. 

Hoofddoekendebat

Le Pen had de afgelopen dagen doen uitschijnen dat het hoofddoekenverbod er toch niet zou komen als ze verkozen wordt, maar bevestigde woensdag tijdens het debat dat ze “voor het verbod van een hoofddoek in de openbare ruimte is”. “Het gaat erom de vrouwen te bevrijden, de ideologie van het islamisme terug te dringen.” 

“Ik vecht tegen de islamistische ideologie, ik ben niet tegen de islam, dat is een religie die zeker haar plaats heeft in Frankrijk”, aldus Le Pen nog. 

Het hoofddoekendebat is al jaren een explosief onderwerp in Frankrijk. Het dragen van religieuze symbolen is al verboden in scholen en in openbare diensten, maar niet in openbare ruimtes.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

12 gedachten over “Le Pen zal “burgeroorlog” veroorzaken door hoofddoekenverbod, zegt Macron”

  1. Hoofddoekenverboden hebben in het verleden bestaan in verschillende islamitische landen zonder tot burgeroorlog te leiden. De verplichting tot het dragen van een hoofddoek in andere islamitische landen heeft eveneens nooit tot een burgeroorlog geleid. Maar als het risico in Frankrijk daarentegen wel zou bestaan, dan is dit enerzijds een schuldbekentenis van een volstrekt falen van sociale en immigratiepolitiek enerzijds en een dwingende reden om maatregelen te nemen om het islamisme en zijn uitdragers fors terug te dringen anderzijds. Dan is dit een dwingende reden om zowel Macron en de klassiek partijen voorgoed vaarwel te zeggen en het roer volledig om te gooien via zogenaamd uiterst-rechts (die eigenlijk niet meer dan een centrumpolitiek voorstaan als je de feiten bekijkt).

  2. Da’s normaal, geboren en getogen Fransen zijn al eeuwen lang gesluierd en gemaskerd … dat weet toch iedereen! Nu die mensen plotseling hun aloude tradities afpakken? In ‘la douce’ ? Dat kan natuurlijk wel ‘chez nous’ met goedkeurend geknik door de vivaldi kliek …

  3. Had men van in het begin de lijn kort gehouden in al dergelijke zaken en het allemaal zover niet laten komen dan zaten we nu niet met de gebakken peren en zaten we bijvoorbeeld ook niet met no-gozones waarvan het merendeel van de politiek het bestaan ervan ontkent.

  4. Als sommige mensen dat een reden vinden om een burgeroorlog te beginnen dan bewijst dat alleen maar dat die mensen niet thuishoren in een Westerse democratie en dat de politiekers die ze hier hebben toegelaten naïeve idioten en/of corrupte misdadigers zijn mijnheer Macron!

  5. Ik denk dat Macron eens even uit zijn ivoren Elysée moet komen en samen met de politie/gendarmerie een nachtje moet op patrouille gaan in de steden waar er in wijken een parallelle Islamistische samenleving bestaat en er rellen zijn te vergelijken met burgeroorlog.Over de no go zones gaan we maar zwijgen.We herinneren ons nog levendig de clash tussen Tsjetsjenen en Noord Afrikaanse “jongeren” te Dijon waar er met AK 47 en ander wapentuig een regelrechte oorlog werd uitgevochten!In plaats van het Vreemdelingen Legioen in Mali en Tsjaad het islamisme en sallafisme te laten bestrijden zou hij dit beter in La douce France doen!

  6. Als er een burgeroorlog van komt, is omdat die vazal van het WEF de sluizen opengezet heeft voor volk dat zich weigert aan te passen terwijl ze wel volop gebruik maken van een sociaal stelsel dat door de autochtonen opgebouwd is!

Plaats een reactie

Delen