Verdachte opgepakt na schietpartij in ziekenhuis Rotterdam

Brandstichting in ziekenhuis. Twitter

Uncategorized

Luguber geweld in Mexico: zes afgehakte hoofden op auto gezet

Carl Deconinck

In het zuidwesten van Mexico lijken drugsbendes wel heel ver te gaan om hun macht te doen gelden. Zes afgehakte hoofden werden op een auto geplaatst, samen met een intimiderende boodschap. In de wagen werden de overige delen van de lijken gevonden.

De auto, een Volkswagen Pointer, stond geparkeerd langs een drukke weg in de stad Chilapa de Álvarez, Guerrero. De slachtoffers, allemaal mannen, zijn voorlopig onbekend, maar de politie gaat ervan uit dat ze gerelateerd zijn aan gewelddadige drugsbendes. Naast de wagen hing namelijk een spandoek, opgespannen tussen twee bomen. De boodschap was duidelijk: “In Chilapa is de verkoop van crystal (meth), ontvoering, afpersing en diefstal ten strengste verboden. Dit zal iedereen overkomen die iets geks probeert. Op al deze misdaden staat de doodstraf. De regels zijn er om op te volgen. Deze plek heeft een eigenaar en hij wordt gerespecteerd.”

Drugsgeweld

De politie trof in de wagen acht zakken aan waarin de rest van de in stukken gehakte lijken van zes mannen zaten. Men zoekt nu uit wie de mannen precies waren.

In de regio, een arme streek met veel drugsgeweld, vindt men wel vaker verminkte lichamen terug in de openbare ruimte. In juni vorig jaar plaatste men twee afgehakte hoofden aan een stembureau tijdens de verkiezingen. In november werden zes lijken opgehangen in Fresnillo en in januari lieten criminelen een voertuig met tien lijken achter voor het gebouw waarin de deelstaatregering zetelt.

Sinds december 2006 registreerde de federale overheid 340.000 gewelddadige sterfgevallen in het land, waarvan ze de overgrote meerderheid aan de georganiseerde misdaad toeschrijft.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Luguber geweld in Mexico: zes afgehakte hoofden op auto gezet”

  1. Prachtig! Hier in Vlaanderen moeten we aan de homejackers en andere criminelen braafjes ons geld afgeven en als je geen GAS boete wilt krijgen voor racisme, nog een potje koffie aanbieden. Geef ons godverdomme onze wapens terug!

Plaats een reactie

Delen