Veiligheid en migratie worden opnieuw belangrijke verkiezingsthema’s

Paul Van Tigchelt heeft de eed afgelegd als nieuwe minister. Photonews

Uncategorized

Mathias De Clercq haalt uit naar Vlaams Belang: “Poetin-fans steunen elkaar”

Anton Schelfaut

Verschillende liberale politici, onder wie Gents burgemeester Mathias De Clercq en Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde, verwijten Vlaams Belang Russische sympathieën te hebben. Dat blijkt uit enkele tweets die ze vrijdag de wereld instuurden.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken plaatste donderdagavond een steunbuiging aan de Franse presidentskandidate Marine Le Pen op zijn Twitteraccount. “Dit weekend trekt Frankrijk naar de stembus”, schrijft Van Grieken. “Wie een sterk, sociaal, veilig en Frans Frankrijk wil, heeft maar één keuze: Marine Le Pen!”

Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) greep die tweet aan om te wijzen op de vermeende banden tussen Vlaams Belang en Rusland. “Poetin-fans steunen elkaar”, sneert hij. “In wiens Belang?”

“Mathias snapt het volledig!”, reageert Van Grieken met een kwinkslag. “Mathias denkt dat VB juicht voor Tsjetsjeense moslimextremisten die christelijke Europeanen uitmoorden. Mathias denkt dat VB juicht voor Poetin, die rechtse nationalisten wil uitroeien. Mathias denkt vooral niet.”

(Lees verder onder de tweet.)

Onderzoek naar geldstromen

https://redactie.palnws.be/2022/04/open-vld-wil-russische-beinvloeding-van-politiek-laten-onderzoeken/

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) deelde op zijn beurt een schermafbeelding van een artikel uit De Standaard over de uitzetting van de Russische consul-generaal Georgy Kuznetsov. Die moet het land verlaten omdat hij verdacht wordt van spionage. Volgens journalist Bart Eeckhaut “bakte hij in Antwerpen zoete broodjes met onder anderen Filip Dewinter”.

“Niemand gelooft toch dat Vlaams Belang dit soort dingen voor hun plezier deed?”, schrijft Vande Reyde bij het artikel. “Onderzoek naar geldstromen Poetin-regime richting Vlaamse politieke partijen inderdaad dringend nodig.”

Vlaams Parlementslid Sam van Rooy noemt de uithaal van Vande Reyde “zuiver projectiedenken van een op geld belust, corrupt ‘liberaal’ partijtje”.

Open Vld wil de buitenlandse beïnvloeding in ons land, zoals bijvoorbeeld mogelijke Russische financiering van politieke partijen, laten onderzoeken. Volgens de liberalen is het aanpakken van deze inmenging essentieel om de democratische rechtsstaat te kunnen vrijwaren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Mathias De Clercq haalt uit naar Vlaams Belang: “Poetin-fans steunen elkaar””

  1. Open VLD, wat een communistische nodeloze partij is me dat, VB heeft niets met Poetin te maken, laat staan, Gazprom heeft Tinne (Groen) omgekocht (volgens de MSM-kranten), wie is hier dan pro Rusland, Hitler, en andere communistische toestanden? VB wil ons eigen Belgische volk redden van deze toestanden!!! Het cordon is zo ondemocratisch dat het communistisch is !!!

  2. Ze zouden beter hun eigen blauwe stal eens uitmesten. Het Lierse Open-Vld-gemeenteraadslid Yahya Degirmenci deelde op Facebook al berichten en filmpjes die lovend zijn over Devlet Bahceli, de leider van de Turkse MHP, de partij achter de Grijze Wolven. Hij werd daarvoor niet eens door de partij teruggefloten. Is Erdogan soms een haar beter dan Poetin volgens Open-Vld? Is wat er in Koerdistan gebeurd soms minder erg dan wat er in de Oekraine gebeurd volgens Open-Vld?

  3. Liberalen – ik zeg niet langer ‘links-liberalen’, want voor mij zijn er geen andere meer – zetten uit frustratie om hun slechte peilingen de aanval in tegen Vlaams-nationalistische partijen.
    Hun bedje in Vivaldi II willen ze gespreid zien, hun enige waarborg op voortbestaan, tijdelijk althans.

  4. Onze vriendelijke Matthias moet vooral die groene mest opkuisen.

    Doe eens zoals uw opa. Pipi doen tegen de muren van een respectabel Gents gebouw na een receptie.
    Uw oma zag mij komen en zei ‘kom Willy’.

  5. Haha, de verzopen vld’ers vergeten er wel de foto’s van cathy berx en kuznetzov te publiceren Inderdaad, de russische geldstromen nazien, dan zal je snel opmerken dat het extreem linkse Gent onderuit gaat wetende dat een maand geleden op de Franse televisie men melding maakte dat extreem linkse tinne vanderstraeten door de russen hier MINIster is geworden, ze werkte samen met haar man voor Blixt, een advocatenkantoor die uitsluiten voor het russische gazprom werkte, dat was dan ook de enige reden om vervuilende gascentrales te plaatsen en de zuivere goedkope kerncentrales te sluiten. Tot slot, miljoen coronadoden door extreem links, extreem linkse putain slacht er op los, extreem links koestert de moordende islam en het Vlaams Belang heeft nog niet eens gefraudeerd zoals extreem links. Dat is extreem!

  6. Mathias is waarschijnlijk de adoratie vergeten van zijn grootvader Willy voor dictator Ceaucescu. Was het niet begin jaren 70 dat Krol de Clercq lovende woorden over had voor het genie van de Karpaten. De familiememoires nalezen daar moet Mathias eens dringend aan beginnen voor hij begint te tweeten

  7. Tom Van Grieken zou veel sterker staan als hij de moed had een paar Poetinisten uit de partij te gooien, in de eerste plaats Frank Creyelman, nu nog VB-fractieleider in Mechelen. En als hij nog ook nog durfde pleiten voor de levering van zware wapens aan Oekraïne… Het kleine Tsjechië, dat veel dichter bij Rusland ligt dan wij, en veel meer risico’s loopt, durft wel tanks, pantservoertuigen en luchtafweerraketten aan Oekraïne leveren. Maar het VB houdt zich over wapenleveringen op de vlakte. Wat natuurlijk niet wegneem dat de Vivaldi-partijen Poetin nog veel meer in de kaart gespeeld hebben door zich te laten meeslepen in de afbouw van onze kerncentrales en van alle fossiele brandstoffen… behalve Russisch gas. Door hun blinde geloof in het fabeltje van de “hernieuwbare energie” hebben zij de positie van Poetin als gasleverancier enorm versterkt.

Plaats een reactie

Delen