Voormalig Groen-boegbeeld Mieke Vogels. Photo News

Uncategorized

Mieke Vogels (Groen): “Laat al die mannen met horloges van 350.000 euro maar een oorlogsbelasting betalen”

Anton Schelfaut

Voormalig Groen-boegbeeld Mieke Vogels steunt het voorstel van Groen-Kamerlid Kristof Calvo om een oorlogsbelasting in te voeren voor de allerrijksten. Dat zegt ze in een interview met Humo. “Laat die mannen met horloges van 350.000 euro maar eens een extra inspanning doen”, klinkt het.

Kristof Calvo pleitte begin april in de studio van VTM Nieuws voor een oorlogsbijdrage van de allerrijksten. “Ik denk dat socialisten en groenen elkaar zich daarin kunnen vinden in de regering”, zei hij toen. Vogels vindt het voorstel van Calvo een “goed idee”.

Regeerakkoord

Verder heeft Vogels het naar eigen zeggen moeilijk met sommige zaken die in het regeerakkoord staan. “De salariswagens worden vergroend, maar we blijven mensen fiscaal aanmoedigen om in de file te gaan staan”, hekelt ze.

“En hoe is het mogelijk dat het fiscaal voordeel voor de tweede woningen nog niet is geschrapt?”, vraagt Vogels zich hardop af. “Tijdens de coronacrisis werden er meer villa’s en appartementen aan de zee gekocht dan ooit. En die mensen kunnen dat gewoon van hun belastingen aftrekken. Dat is schandalig. Stop met die fiscale aftrek en belast de buitenverblijven wat meer, zodat je meer geld hebt voor sociale woningen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

31 gedachten over “Mieke Vogels (Groen): “Laat al die mannen met horloges van 350.000 euro maar een oorlogsbelasting betalen””

  1. En zelf haar royale uittredingsergoeding van 432.000 euro van het Vlaams parlement opstrijken. Wat een hypocriet wijf. De moraliserende sandaalbende zou beter zwijgen.

  2. Kunnen misschien ook politiekers en gewezen politiekers belasten zoals gewone arbeiders belast worden en hun pensioen ook beperken zoals de gewone werkman ook een maximum pensioen heeft. Denk dat er daarvan meer zijn dan die een duur horloge dragen dat ze zelf verdient hebben

  3. Hoe populistisch linksgroen kan zijn.Mieke Vogels veroordeelde in het verleden,toen ze nog in het parlement zat, de bonussen die men uitdeelde bij de banken.Toen ze de politiek verliet stak ze wel zonder blikken of blozen >€300000 in haar zakken.Wat zouden Mieke Volvo en extreem linkse Calvo ervan denken moesten ALLE (rijke)bedrijfsleiders hun boetiek sluiten en delocaliseren!?Toen mr Besien niet meer werd verkozen en na zes maanden werkloosheid een job in het bankwezen vond misschien wel met salariswagen, was er radiostilte bij Groen.Trouwens hoeveel sociale woningen kan men bouwen met de €800 miljoen die De Croo aan Oekraïne schenkt?Had dit bedrag niet wat lager gekund?

  4. Laat de Nato dat maar doen. Maar die zijn te plat. Geld kan helpen Mieke Vogels, maar dat is niet doorslaggevend. Moed op het terrein heeft tot nu toe de doorslag gegeven. En de Nato? Nergens te bekennen op het terrein.

  5. Hypocriet extreem links. Toen zij het parlement verliet heeft ze 350.000€ getrokken, hou daar dan een belasting af van 90% want die uittredingsvergoeding is voor niets nodig, enkel zakken vullen. De man die berooft is door criminelen die gekoesterd worden door extreem links hebben wel zelf voor hun geld gewerkt en stellen mensen aan het werk en laten de economie draaien, kan je van extreem links niet zeggen. En wat betreft de wagens, VolvoVogels zou beter zwijgen, ze had destijds voor haar eigen twee zware dieselwagens. Hoe link(s)er hoe hypocrieter.

  6. Deze groene koe heeft zelf een afscheidspremie van 450.000 € gekregen van het parlement, bij pensionering.
    Wat een arrogantie van deze groene trut, wat heeft ze zelf met dit geld gedaan, eigen zak eerst, zoals al de groenen.

  7. De oorlog in Oekraïne is onze zaak niet. De burger hoeft hiervoor dus niet te betalen. Dat onze onbekwame politici de eer maar aan zichzelf houden. Dat zal al een flinke besparing opleveren.

  8. Het ene idee al gekker dan het andere. Wat mij betreft, mag Groen gerust wat meer publiciteit maken rond hun groteske voorstellen. Hoe sneller ze zich(zelf) eindelijk onder die 5%-kiesdrempel torpederen, hoe beter.

  9. Begin alvast eens met uw eigen dorpel te kuisen.en een belasting op de te duren en niet nodige ambtenaren en politici en niet vergeten het uittreding vergoeding.er zijn mensen die alle dagen werken .ik bedoel alle dagen.7 op 7.ken genoeg profiteurs.

  10. Kortzichtigheid en niet-onderbouwde kritiek blijkt een veelvoorkomend euvel bij Groen.
    Indien de aankoop van onroerend gestegen is tijdens Corona duidt dat er m.i. op dat wegens de reis-en andere beperkingen
    a) mensen meer hebben kunnen sparen
    b) een andere kijk gekregen hebben op vakantiebeleven.
    Op de zuurverdiende centjes drukt al een enorme belastinglast en investeren in eigen land is goed voor de economie : 2 redenen dus om dit aan te moedigen ipv te bestraffen.
    Bovendien gaat het merendeel van deze nieuwe eigenaars zeker meermaals/langere tijd op hun nieuwe stek verblijven en dat is goed voor de lokale handel. Nog een reden om deze tendens te steunen.
    Bovendien zou Mie Vogels (heeft die ooit -buiten haar inkomen als politica -ergens gewerkt voor haar boterham?) beter het volledige bericht lezen vooraleer van leer te trekken tegen een hardwerkende zakenman die jaren geleden blijkbaar een goede belegging deed met de aankoop van zijn horloge…

  11. Aangezien Pasen eraan komt, duiken de kippen weer op.
    Mieke, het groen kieke, zit met een ei.
    Geen blabla maar boemboem.
    De Groenen krijgen hun inhoudsloze, gebakken Gazprom-lucht-beloftes niet betaald. Wallonië wil niet werken/betalen, dus mag de brave hardwerkende Vlaming de beloftes van van Almachtig, Rotsak en Kalf El Veau betalen.
    Gelieve al uw juwelen af te geven op het partijbestuur van Necrolo en CrooClojo.

  12. Ach, die arme vrouw is al decennia lang volkomen van het padje af. Dat ze nu het Oekraïne conflict erbij haalt bewijst overduidelijk dat er met haar iets goed mis is.

  13. Dit individu heeft destijds een uittredingsvergoeding ontvangen van meer dan € 200.000. Wel mevrouw Vogels…….ook voor u een oorlogsbelasting. Dokken maar in al uw schijnheiligheid.

  14. En hoeveel belasting heb jij betaald op je “uittredingspremie”, Mieke? Nul komma nul dus! Groenen weten altijd te bepalen hoeveel belasting ANDEREN moeten betalen maar ZELF BELASTING BETALEN? Dat is een brug te ver!

  15. Waarom zou Mieke Vogelen jaloers moeten zijn ? Met haar uittredingsvergoeding van zo maar eventjes 432.000 Euro zou ze toch ook zo’n horloge hebben kunnen kopen en zelfs nog zo’n vette 82.000 overgehouden hebben ter aanschaf van geassorteerde groene schoenen, een groene sacoche en ettelijke emmers smoelsmeersel make-up en reukwaren.

  16. Mieke Vogels heeft een vertrekpremie van €432 000💰💰💰💰 gekregen. Hoeveel belasting heeft ze daar op betaald? Juist ja, 0,0. Groen weet altijd wel te vertellen hoeveel belastingen ANDEREN moeten betalen, maar ZELF belasting betalen, dat is een brug te ver!

Plaats een reactie

Delen