OPINIE. Wouter Raskin (N-VA): "In een onafhankelijk Vlaanderen zou er vandaag al een soort rijbewijs met punten bestaan"

Wouter Raskin. Belga

Uncategorized

Molenbeek legt mondmaskerplicht op tijdens ramadan

Anton Schelfaut

In de Brusselse gemeente Molenbeek is het in april, de islamitische vastenmaand ramadan, opnieuw verplicht om een mondmasker te dragen op sommige plaatsen in de openbare ruimte. Wie de mondmaskerplicht niet respecteert, riskeert een boete tot 350 euro.

Op 7 maart werd de coronabarometer op code geel gezet. Sindsdien is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de openbare ruimte, behalve in zorginstellingen en op het openbaar vervoer. Toch besliste de gemeente Molenbeek om nu opnieuw een mondmaskerplicht in te voeren.

De redenen daarvoor zijn het stijgend aantal coronabesmettingen en de lage vaccinatiegraad. Dat staat te lezen in een nieuwe politieverordening. Molenbeek heeft vooralsnog de laagste incidentie (aantal gevallen per 100.000 inwoners), maar behoort wel tot de sterkste stijgers. De incidentie steeg met 19 procent tegenover vorige week.

Voorzorgsmaatregel

Tijdens de islamitische vastenmaand ramadan bevinden zich meer mensen op hetzelfde moment in de straten van Molenbeek. Daarom wil de gemeente preventief ingrijpen. “Dit is enkel een maatregel voor de maand april”, zegt Rachid Barghouti, woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS), in een reactie aan Bruzz. “Dit is een voorzorgsmaatregel voor onze meest kwetsbare bevolking.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Molenbeek legt mondmaskerplicht op tijdens ramadan”

  1. Normaal zou ik hier een reactie plaatsen dat dat niet eerlijk is tegenover de niet-islamitische inwoners, maar ik vraag me serieus af of er überhaupt nog niet-islamieten in dat Brusselse stuk middenoosten wonen.

  2. Een belangrijk deel draagt er nog geen op het openbaar vervoer waar het wettelijk verplicht. Waarom zouden ze het dan op straat dragen? En wie gaat die boete innen? Een belangrijk deel van het Molenbeekse kalifaat is voor de politie no-go-zone. Burgemeester Moureaux ga verder prediken in de woestijn.

Plaats een reactie

Delen