Moordenaar wil gezichtstatoeage van linkse openbaar aanklager die hem strafvermindering geeft

LAPD

Uncategorized

Moordenaar wil gezichtstatoeage van openbaar aanklager die hem strafvermindering geeft

Carl Deconinck

Luis Angel Hernandez, veroordeeld voor de moord op een drugdealer, vreesde een zware straf te krijgen voor zijn misdaden. De linkse openbaar aanklager in Los Angeles, George Gascón, stak daar echter een stokje voor. Zijn hervormingen zorgen ervoor dat de man snel weer vrij zal komen. Hernandez is zo blij dat hij de naam van de Democraat op zijn gezicht wil tatoeëren.

Hernandez pleitte schuldig voor de moord op een drugdealer tijdens een overval in 2018. Er hing hem een serieuze strafverzwaring boven het hoofd. Hij was namelijk lid van een criminele bende, maakte gebruik van een vuurwapen en het ging over een roofmoord. Maar na de verkiezing van de linkse, Democratische George Gascón verdween dat risico. Gascón voerde een richtlijn in die bepaalde dat het parket deze strafverzwaringen niet meer zou toepassen, ongeacht de omstandigheden. Alle strafverzwaringen tegen Hernandez vielen dus weg.

Veelzeggend gesprek

Het Amerikaanse Fox News kreeg een audiobestand in handen van een telefoongesprek met Hernandez. Die is lovend over de Democratische openbaar aanklager. “Ik zal die n****er zijn naam op mijn gezicht tatoeëren. Hij is een echte kampioen. F***ing Gascón. Dat is de n****er daar, broer. Hij maakt historische veranderingen voor ons allemaal, broer.” Hernandez zegt in de wolken te zijn met het beleid van Gascón, die er voor zorgt dat zijn lidmaatschap van een bende en het gebruik van een vuurwapen niet zal wegen in het vonnis.

Het lidmaatschap van een bende alleen al had Hernandez normaal gezien tien jaar extra gevangenisstraf moeten opleveren. Hij beseft dan ook dat dit erg goed nieuws is voor hem, en hij veel sneller vrij zal komen. Initieel had Hernandez eigenlijk levenslang kunnen krijgen, maar ook dat werd door de Democraten verhinderd. Nu kan zijn maximumstraf slechts 25 jaar zijn.

Andere gevallen

Het is niet de eerste keer dat George Gascón lof krijgt van gedetineerden. In februari lekte er een gesprek uit van de veroordeelde transgender Hannah Tubbs. Die kreeg ook een vederlichte straf na het seksueel aanranden van een minderjarige in een restaurant. Hannah Tubbs, die vroeger James heette, was op dat moment zelf minderjarig en ontweek dankzij Gascón veroordeeld te worden als een volwassene. Tubbs mocht naar een jeugdgevangenis voor meisjes.

George Gascón is 67 jaar en werkte vroeger bij de top van de politie in Los Angeles. Hij werd ‘district attorney’ of openbaar aanklager, in een bijzonder Democratisch stemmend gebied in december van 2020. De grootste donor aan zijn campagne was de beruchte George Soros en hij pleitte dan ook voor verregaande versoepelingen bij justitie. Streng optreden tegen criminaliteit is immers racisme volgens de politieke linkerzijde in de VS. Daarom schafte Gascón vrijwel meteen het systeem van verzwarende omstandigheden af.

Gascón voerde een hervorming van de borgtocht in waardoor recidivisten weer in de samenleving kunnen worden opgenomen zonder dat zij zware of langdurige straffen voor hun misdaden hoeven te ondergaan. Ook jongeren gaan nu vaker vrijuit en mogen gebruik maken van bemiddeling bij heel wat misdaden. De gewelddadige misdaad in Los Angeles neemt intussen fel toe. Vooral bendegerelateerd geweld zorgt voor problemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Moordenaar wil gezichtstatoeage van openbaar aanklager die hem strafvermindering geeft”

Plaats een reactie

Delen