Uncategorized

Nederlander spekt Russische oorlogskas met twee euro per dag

Wannes Neukermans

Ondanks alle sancties die Europa, en dus ook Nederland, oplegt aan Rusland omwille van de oorlog in Oekraïne, stroomt er toch nog dagelijks zo’n 30 miljoen euro vanuit het land naar de Russische staatskas. Dat is gemiddeld twee euro per Nederlander, per dag.

https://redactie.palnws.be/2022/04/belg-betaalt-bijna-350-euro-per-dag-aan-rusland-perfecte-oorlogsfinanciering/

Voor een gezin van drie personen is dat maandelijks zo’n 180 euro. Dat berekende onderzoeksbureau Kalavasta. Het gaat dan vooral om de energierekening, en alle producten die met behulp van Russisch gas zijn geproduceerd, zoals tomaten en kunstmest.

Normaal gezien werkt het onderzoeksbureau in opdracht van Nederlandse ministeries, milieuorganisaties en grote bedrijven. Maar deze keer kwam het initiatief van Kalavasta zelf, meldt directeur John Kerkhoven. “Het komt voort uit frustratie dat je niet meer kan doen voor Oekraïne en het gevoel dat alleen geld storten op Giro555 dit keer niet genoeg is”, aldus Kerkhoven. “Wij maken geen antitankwapens maar rekenmodellen, dus hebben we hier ook een rekenmodel voor gemaakt.”

De EU heeft sinds het begin van de oorlog in Oekraïne nog voor 35 miljard aan gas, olie en steenkool van Rusland gekocht. Dat maakte EU-buitenlandchef Borrell deze week bekend. De afhankelijkheid wordt afgebouwd, maar voor een complete boycot is er nog geen draagvlak. Al begint dat stilaan te keren. Zo was Guy Verhofstadt eerder deze week van mening dat Europa moest gaan kiezen voor het “volledige pakket sancties”. Een complete boycot dus.

https://redactie.palnws.be/2022/04/verhofstadt-hekelt-europees-sanctiebeleid-we-moeten-de-6-000-mensen-rond-poetin-sanctioneren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Nederlander spekt Russische oorlogskas met twee euro per dag”

  1. Guy Verhofstadt,da jounk,zou beter wat minder de roeptoeter hanteren.In 2014 stond hij op het Maidan plein de Oekraïners op te hitsen.Hij is ook de architect van het desastreuze energiebeleid waar we nu zijn in terechtgekomen.De Belgische knowhow op het vlak van kernenergie(Mol)was tot ver buiten de landsgrenzen gekend.Ondertussen betaalt de Belg de prijs en wie weet wat staat Jef met de klak en zijn Lisa nog allemaal te wachten?Zijn sell and lease back operatie kost ons bakken geld met als kers op de taart het fameuze WTC toren debacle.

Plaats een reactie

Delen