Nederlandse premier Mark Rutte. Shutterstock

Nederlandse premier Mark Rutte. Shutterstock

Uncategorized

Nederlandse regering roept bevolking via kranten op: “Zet je thermostaat lager, en neem minder lange douches” 

Van de redactie

De Nederlandse regering roept Nederlanders via advertenties in alle grote kranten op om korter te douchen en de verwarming thuis op maximaal 19 graden te zetten. Ook in overheidsgebouwen gaat de thermostaat 2 graden lager, klinkt het. Die maatregelen komen er om in te spelen op de hoge energieprijzen, en minder afhankelijk te worden van het Russische gas.

De energieprijzen liggen nu al een tijdje erg hoog in Nederland en in de rest van Europa, onder meer door de oorlog in Oekraïne. Als tegenreactie roept het Nederlandse kabinet nu op om korter te douchen en de thermostaat thuis op maximaal 19 graden te zetten om energie te besparen. Dit alles onder het motto “zet ook de knop om”. Om de boodschap wijd te verspreiden leek het de regering handig om hiervoor paginagrote advertentieruimte te kopen bij alle grote Nederlandse kranten.

Lees verder onder foto.
Onder het motto “zet ook de knop om” vraagt de regering om de thermostaat lager te zetten, en minder lang te douchen. Foto: VRT NWS

Zorgen zelf voor goede voorbeeld

De Nederlandse overheid geeft ook zelf het goede voorbeeld, door in ongeveer 200 overheidsgebouwen de thermostaat twee graden lager te zetten. Hun gebouwen zullen in de zomermaanden ook minder gekoeld worden. Ook aan bedrijven wordt gevraagd om grondig te bekijken hoe er bespaard kan worden op verwarming, ventilatie en verlichting.

“Energiebesparing heeft de afgelopen jaren niet de aandacht gekregen die het verdient. Daar gaan we nu verandering in brengen”, zegt minister van Klimaat en Energie Rob Jetten (D66).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Nederlandse regering roept bevolking via kranten op: “Zet je thermostaat lager, en neem minder lange douches” ”

  1. Was Nederland niet één van de grootste leveranciers in Lage Landen!Waarom boort men de gasvoorraden niet aan in de Noordzee?Omdat ene megalomane Frans Timmermans zijn Green Deal heeft uitgerold?Pure hypocrisie!Toen president Trump het woord Nord Stream2 uitsprak en de problemen dat ging geven stond gans correct Europa op zijn achterste poten!

  2. Gvd, gaan ze zich nu met alles moeiallen die klotepolitiekers. We zullen terug in de middeleeuwen gaan wonen. Dan kunnen we meteen ook heel die dievenbende aan de galg hangen wegens corruptie,leugens en bedrog. Dat ze gvd de taksen en belastingen verminderen. Enne, vang nog een paar honderdduizend’vluchtelingen’meer op, landverraders.

  3. Het zal de dikbetaalde premier en ministers, staatssecretarissen, Kamerleden en het EU-pluimage allerlij niet raken met hun dikke salarissen en extra’s. Ergo: ze verdienen te veel. Slotsom: verontschuldigingen aanbieden aan Poetin, en alle sancties intrekken! Wij in de kou en dadelijk honger lijden omdat de EU, De Croo, Rutte, Macron, Scholz de dikke Jan willen uithangen – mooi niet!!!

  4. Wat een zever toch! Diegenen (inclusief de Nederlandse regering) die geld genoeg hebben zullen lak hebben aan hetgeen waartoe de Nederlandse regering oproept. Diegenen die het zich niet kunnen permitteren zullen wel moeten de thermostaat lager zetten en minder lang douchen. Niet omdat de regering er toe oproept maar omdat ze niet anders kunnen.

  5. De olietemperatuur om de “patat” te bakken NOG lager zetten zodat de faliekant afgelopen poging tot frituren NOG slappere vermeende “frit”(sic) wordt , met maximum een dozijn soortgenoten tot een mini kartonnen bakje “patat mét” gedegradeerd. Nou Toos, het is wel duurder dan een “zure bom” !

Plaats een reactie

Delen