De nieuwe slogan van de CD&V (Bron: Photonews)

Uncategorized

Nieuwe slogan CD&V bespot: “Moeilijk met 10% in de peilingen”

Redactie PAL

CD&V lanceerde zaterdag een nieuwe campagne. Onder de slogan “van het volk en voor het volk” hoopt men de partij opnieuw leven in te blazen. Toch lijkt dat momenteel niet het gehoopte resultaat te halen, nu de slogan vooral in het belachelijke wordt getrokken.

Dat CD&V zich momenteel in moeilijk vaarwater bevindt behoeft weinig betoog. In de recentste peilingen haalt de partij namelijk amper de drempel van 10%. Dat beseft ook het partijbestuur, dat gekozen heeft voor een gemoderniseerd logo en een nieuwe slagzin. In aanwezigheid van de leden werd dit zaterdag aan het grote publiek voorgesteld in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. Daarnaast was er ook een toespraak van partijvoorzitter Joachim Coens. Volgens hem is de partij “te elitair” geworden en “te ontworteld” geraakt, net zoals de andere centrumpartijen. “Daarom slagen ze er niet in om de zorgen van de gewone mensen te benoemen.”, klinkt het.

Partijvoorzitter

Voor Coens ziet de toekomst er momenteel niet zo rooskleurig uit. Er zou namelijk al druk gespeculeerd worden over het feit dat de voorzittersverkiezingen, die normaal in december plaatsvinden, vervroegd zouden worden. De partij zou daarbij willen streven naar een ‘consensuskandidaat’, waardoor een open en venijnige strijd om het voorzitterschap vermeden wordt.

Zelf geeft Coens aan dat het inderdaad niet goed gaat in de peilingen. “Maar we willen vandaag naar buiten komen met een volledig traject.”, aldus de voorzitter. “We willen de mensen een deftig inkomen geven, een veilige thuis en een gezond leven.” Coens hoop daarbij dat het tij vlug keert voor zijn partij. “Aan onze partijgenoten die vandaag twijfelen, en die zijn er, dat weet ik, aan hen wil ik deze boodschap geven: het donkerste uur is dat vlak voor de zonsopgang.”

Spot

Ondertussen wordt de nieuwe slogan van de partij op sociale media toch met enige ironie benaderd. Zo stelt Ivan De Vadder, journalist bij de VRT, dat het met 10% in de peiling nogal moeilijk is om te claimen dat men er “van en voor het volk” is.

Ook Europees parlementslid Tom Vandendriessche (VB) is scherp voor de CD&V. “Van 44% in 1978 naar 11% in 2022. Waar zijn die kiezers, dat “volk” heen? Naar Vlaamse en rechtse partijen zoals het Vlaams Belang. Als CD&V naar de mensen wil luisteren, heffen ze het cordon op.”, stelt hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Nieuwe slogan CD&V bespot: “Moeilijk met 10% in de peilingen””

  1. Ik denk dat ze toch hun “Vlaamse kiezer” bedoelen hiermee. Dan stel ik mij toch de vraag ernstig waarom zij in die Vivaldi-regering blijven zitten waar hun volk telkens en telkens wordt vergeten en miskend.
    waarom nemen zij het daar dan niet op voor die Vlaming, meer verwachten die toch niet. Opnieuw een ernstige misrekening van deze partij waarin ik mij helemaal niet meer kan thuisvoelen.

  2. Als ze “van en voor het volk” zijn moeten ze de gestolen ARCO centen maar eerst terugbetalen uit eigen zak natuurlijk ! Denkt CD&V nu echt dat de 800.000 belgen die gedupeerd werden door de nette beweging dit vergeten zijn ?

  3. Ik zie toch vooruitgang. cd&v passeert de spellingchecker, het vroegere CD&V niet.
    Pastelkleurtje veel beter dan saaie witte achtergrond of witte letters op schreeuwerig oranje.
    cd&v is nu compatibel met een huurcontract voor een volks appartementje.

  4. Als er 1 partij is die zal kruipen om bij de Vlaamse te zijn zijn het deze gluiperds wel…
    De mossel nog vis partij zal samen met VB en NVA Vlaanderen besturen, want de groene blauwen hebben laten zien dat daar echt niets mee aan te vangen is!

Plaats een reactie

Delen