Al Qaedaleider al-Zawahiri gedood bij Amerikaanse operatie in Afghanistan: "Gerechtigheid is geschied"

Amerikaans president Joe Biden tijdens zijn toespraak vanuit het Witte Huis. Photo News

Cultuuroorlog

Ook premier Johnson mengt zich in sportdebat: “Transgenders zouden niet mogen deelnemen”

Redactie PAL

Er is de laatste tijd heel wat te doen rond transgenders in sportwedstrijden. Ook de Britse premier Boris Johnson mengt zich nu in dat debat, waarbij hij zich uitspreekt tegen de deelname van biologische mannen in vrouwendisciplines.

Deze week nog werd het verhaal gebracht van Emily Bridges, een transgendervrouw die deel wou nemen aan het Brits kampioenschap wielrennen. Dit werd echter niet toegelaten door de UCI, de Internationale Wielerunie. Bridges stond namelijk nog steeds ingeschreven als mannelijke wielrenner, waardoor deelname aan een toernooi voor vrouwen tegen het reglement zou geweest zijn.

De beslissing van het UCI kwam tot stand temidden een groeiende oppositie binnen de sport, waarbij een aantal vrouwelijke rensters had overwogen om het evenement te boycotten, omdat ze vonden dat Bridges, die als mannelijke renner deel uitmaakte van het Great Britain Academy-programma, een oneerlijk voordeel had.

“Biologische mannen”

Ook Brits premier Boris Johnson heeft nu een positie ingenomen in het hele debat. Volgens hem zouden mensen die de transitie maken van man naar vrouw niet mogen deelnemen aan sportwedstrijden voor vrouwen. “Ik denk niet dat biologische mannen zouden mogen deelnemen aan vrouwensport.”, stelt de premier. “Dat is misschien controversieel, maar het lijkt me gewoon logisch.”

Daarnaast pleit hij ook voor veilige ruimtes voor vrouwen. “Ik denk dat het van belang is dat vrouwen ruimtes hebben waar enkel vrouwen mogen komen , of het nu in ziekenhuizen, gevangenissen of kleedkamers is.”

Complex probleem

Johnson erkent dat er mensen zijn met een andere visie op deze kwestie, maar wil naar eigen zeggen met die groep overleggen. “Dit alles wil niet zeggen dat ik geen sympathie heb voor mensen die van geslacht willen veranderen. Uiteraard steun ik deze mensen in de keuzes die ze maken.” Volgens de premier is het echter een zeer ingewikkelde kwestie. “Dit zijn complexe discussies, en ik denk niet dat we dit kunnen oplossen door simpelweg één bepaalde wet te stemmen.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/04/brits-wielerkampioenschap-weert-transgender-deelname-zou-niet-eerlijk-zijn/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Ook premier Johnson mengt zich in sportdebat: “Transgenders zouden niet mogen deelnemen””

  1. Toch raar dat omgebouwde vrouwen niet deelnemen aan mannen competities. Hoe zit dat met de pillen die ze moeten slikken om hun transitie te bestendigen? Zijn die allemaal wel koosjer om te mogen deelnemen aan competities?

  2. De woke generatie wil toch gendergelijkheid? Dan is het toch heel simpel: geen aparte wedstrijden meer voor mannen en vrouwen, slechts 1 competitie voor allemaal. Geen problemen meer omwille van verschillend prijzengeld, geen problemen meer met omgebouwde mannen of vrouwen! Voila, probleem opgelost!

Plaats een reactie

Delen