Priti Patel (Photonews)

Priti Patel (Photonews)

Uncategorized

Patel daagt critici van Rwanda-plan uit om met beter idee te komen

Belga Press Agency

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel heeft de tegenstanders van haar plan om migranten naar Rwanda te sturen, uitgedaagd om met een beter idee op te proppen te komen teneinde de mensensmokkel via het Kanaal te stoppen.

In een gezamenlijk artikel in The Times met de Rwandese minister van Buitenlandse Zaken Vincent Biruta, herhaalde Patel dat haar controversiële plannen “gedurfd en innovatief” waren. Ze reageerde daarmee onder andere op afkeurende geluiden vanuit kerkelijke middens. Zo had de aartsbisschop van Canterbury Justin Welby de plannen goddeloos genoemd, terwijl zijn collega in York het idee in zijn paaspreek omschreef als “zo deprimerend en verontrustend”

In het artikel stellen Patel en Biruta dat ze “gedurfde en innovatieve stappen nemen” en dat het “verbazingwekkend is dat de instellingen die kritiek hebben op de plannen zelf niet met eigen oplossingen komen”. De Britse minister van Binnenlandse Zaken zei voorts dat ze verwacht dat andere landen het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk zullen volgen, en verwees onder andere naar Denemarken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over “Patel daagt critici van Rwanda-plan uit om met beter idee te komen”

  1. Teveel steriele politici wentelen zich in ‘bon ton houding ‘.
    Een variabele waarde voor lafheid.
    Ze zouden immers geen kans op job maken bij de woke-VN.

    Dra doen moslims hetzelfde als Putin, maar dan van binnenuit.

    Het voorstel van Patel is ronduit prachtig.
    Moest dit logistiek haalbaar zijn dan laten voorafgaan door een vijfjarige celstraf voor al deze die geen aanvraag (gevolgd door antwoord) vanuit het thuisland hebben geformuleerd.

  2. Heeft die scharlaken clown van Canterbury dan geen enkel respect voor de mensenrechten van die asielzoekers die het slachtoffer zijn van dergelijke schandalige mensensmokkel? Foei! God zal je wel vinden op zijn laatste Oordeel!

Plaats een reactie

Delen