Oekraïense vluchtelingen. Foto Shutterstock.

Oekraïense vluchtelingen. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Poolse grenswacht telt 2,66 miljoen Oekraïense vluchtelingen

Belga Press Agency

Sinds de Russische inval in Oekraïne hebben 2,66 miljoen mensen uit Oekraïne zich in buurland Polen in veiligheid gebracht. Dat heeft de Poolse grenswacht maandag op Twitter gemeld. Vorige week waren in totaal al 2,48 miljoen vluchtelingen de grens overgestoken.

Zondag alleen al zijn 28.500 vluchtelingen aangekomen, dat waren er 2,1 procent minder dan de dag daarvoor. In omgekeerde richting staken zondag 19.400 mensen de grens met Oekraïne over, voornamelijk Oekraïense staatsburgers. Terwijl sommige mannen tegen de Russische troepen willen vechten, keren sinds een paar dagen steeds meer vrouwen en kinderen terug naar de gebieden die inmiddels weer door Oekraïense troepen zijn veroverd.

Er is geen officiële informatie over hoeveel oorlogsvluchtelingen in Polen zijn gebleven en hoeveel vluchtelingen al naar andere Europese lidstaten zijn doorgereisd. Voor de Russische inval telde Oekraïne 44 miljoen inwoners. De Pools-Oekraïense grens is meer dan 500 kilometer lang.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen