New York Post: "Batgirl-film van Adil en Bilall geschrapt wegens te slecht"

Filmregisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. Photo News

Uncategorized

Professor Tijl De Bie weerlegt beweringen Frank Vandenbroucke over CST

Redactie PAL

Gisteren werd in de krant De Zondag een interview gepubliceerd met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Daar stonden echter heel wat zaken in die niet met de realiteit stroken. Professor Tijl De Bie ontkrachtte dan ook meerdere stellingen op Twitter.

Tijl De Bie is professor artificiële intelligentie aan de Universiteit Gent en deinst er niet voor terug om via sociale media het beleid van de regering aan de kaak te stellen. Dat doet hij ook naar aanleiding van het interview die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke onlangs aflegde in De Zondag. Dat staat volgens De Bie vol met halve waarheden en hele leugens. “Frank Vandenbroucke is weer in zijn element: ongehinderd door de feiten.”, klinkt het scherp.

Besmettingen en vaccinaties

Op de eerste plaats is Vandenbroucke niet eerlijk in de informatie die hij geeft omtrent de daling van de besmettingen. Volgens hem ligt dat aan de vaccinatie en de voorzichtigheid van veel mensen. De Bie is het daar niet mee eens. “De échte reden waarom het aantal besmettingen weer daalt is dat de meeste mensen de voorbije 6 maand een Covid-infectie hebben meegemaakt, zo simpel is het.” Daarnaast zegt Vandenbroucke ook dat iedereen met symptomen zich moet laten testen. De Bie vraagt zich af wat daar precies het nut van is. “Alleen testlaboratoria worden hier beter van.”, stelt hij.

(Lees verder onder de tweet.)

Volgens Vandenbroucke zou de coronapas veel mensen hebben aangezet om zich te laten vaccineren, terwijl dat daar volgens De Bie geen bewijs voor is. “Er is in België geen bewijs voor een betekenisvolle stijging van de vaccinatiegraad door die pas (integendeel). Daarnaast is ze onethisch.”

Verder in het interview zegt Vandenbroucke ook nog dat de coronapas vooral positief geteste mensen de toegang tot het sociale leven ontzegt. Ook dat klopt volgens De Bie niet. “Ter herinnering: die coronapas hield vooral ongevaccineerden buiten he, veel meer dan positief getesten.”

Mensen tegen elkaar opzetten

Eén bepaalde stelling uit het interview lijkt De Bie in het bijzonder tegen de borst te stuiten. Vandenbroucke zegt namelijk dat hij de solidariteit en samenwerking graag wil vasthouden na de crisis. “Dat zegt de man die meer dan wie dan ook heeft gedaan om mensen tegen elkaar op te zetten en sociaal te isoleren, ongevaccineerde zorgmedewerkers te stigmatiseren en noden van jongeren te negeren.”, klinkt het duidelijk geïrriteerd.

Aansluitend is De Bie het niet eens met Vandenbroucke wanneer die zegt dat deze crisis de nood aan geestelijke gezondheidszorg heeft geaccentueerd. “Excuseer, “geaccentueerd”? Als eufemisme kan dat tellen! Er is intussen overweldigende evidentie dat deze crisis, of althans de respons erop, deze nood heeft vergróót. Kan de minister van Volksgezondheid dat erkennen aub?”

Tunnelvisie

De Bie verwijt Vandenbroucke ten slotte nog dat hij een te grote tunnelvisie hanteert. Vandenbroucke stelt namelijk dat al zijn aandacht al meer dan een jaar volledig op het virus gericht is. “Een duidelijker illustratie van wat er fout is gegaan bestaat toch niet?”, aldus De Bie. Volgens hem bewijst Vandenbroucke daarmee dat hij met een probleem zit. “Het was wellicht niet de bedoeling, maar hulde aan Frank Vandenbroucke voor deze freudiaanse erkenning van zijn tunnelvisie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Professor Tijl De Bie weerlegt beweringen Frank Vandenbroucke over CST”

  1. VDB wordt weer eens een keertje in zijn hemd gezet. Het wordt stilletjes aan gênant voor deze fraudeur. geldverbrander en communist Freaky Frank. Deze mafketel moet zo snel mogelijk opROTTEN.

  2. als ze frank na de verlofperiode weer de teugels in handen geven zal de maskerplicht en de covid pas weer zijn stokpaardje zijn
    ook de vaccinatie zal weer sterk ter sprake komen en mss wel de vacc pas ,

  3. Deze leugenaar en bedrieger moet ter verantwoording worden geroepen. En zijn voorzitter ook. Moesten zich doodschamen over hun leigen discours. Weg ermee, voor de eeuwigheid. Bah!

  4. Een betweterige sossewieter, die ooit overwoog om Agusta smeergeld te verbranden, maar het uiteindelijk toch niet deed, kan zomaar in onze artificieel ineengeflanste Natietaat, plots omhoogvallen tot “Minister van Tralala & Hopsasa” zonder op een lijst gestaan te hebben en dus uiteraard zonder democratisch verkozen geweest zijn. Welkom in de tricolore farce democrazy Belzeike met zijn 6 Regeringen en 6 Parlementen. Wie doet het ons na, wie durft ?

Plaats een reactie

Delen