Oud-president Georgië beschuldigt Russische spionnen ervan hem vergiftigd te hebben

Oud-president Georgië beschuldigt Russische spionnen ervan hem vergiftigd te hebben. Shutterstock

Uncategorized

PS-voorzitter Paul Magnette wil cordon sanitaire herbevestigen

Belga Press Agency

PS-voorzitter Paul Magnette wil, “samen met de andere democratische Franstalige partijen”, het cordon sanitaire tegenover Vlaams Belang herbevestigen. Hij is naar eigen zeggen “diep geschokt” over het debat tussen MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken donderdagavond in Terzake.

Bouchez en Van Grieken kruisten donderdagavond in Terzake op Canvas de degens over de Franse presidentsverkiezingen. In Franstalig België is daar consternatie over ontstaan: in het zuiden van het land is er nog altijd een cordon médiatique rond Vlaams Belang. 

“Diep geschokt”

PS-voorzitter Paul Magnette is “diep geschokt”, zei hij vrijdag aan RTL-TVi. “Dit is een politieke fout en een ernstig precedent. 20 jaar geleden hebben onze voorgangers bij de democratische Franstalige partijen een akkoord ondertekend waarin ze zeiden niet te onderhandelen noch te debatteren met extreemrechts. Meneer Bouchez heeft dat akkoord verbroken.”

De PS-voorzitter wil dan ook met de andere Franstalige partijen samenzitten om het cordon sanitaire te herbevestigen. Dat Franstalig België in tegenstelling tot Vlaanderen of Frankrijk de opmars van extreemrechts tot nog toe heeft kunnen afhouden, is te danken aan het feit dat extreemrechts nooit gebanaliseerd werd, klonk het.

https://redactie.palnws.be/2022/04/ps-ecolo-en-les-engages-roepen-mr-op-het-matje-na-debat-met-van-grieken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

21 gedachten over “PS-voorzitter Paul Magnette wil cordon sanitaire herbevestigen”

  1. Maar extreem-links is geen enkel probleem voor deze “democraten”. Laat de Walen nu eens eindelijk hun eigen politiek financieren. Ik weiger vanaf nu nog een woord Frans te spreken. Woedend ben ik van dergelijke parasieten.

  2. En dan maar opscheppen dat we veel meer vrijheden hebben, en veel democratischer zijn dan de Russen.
    En laat ons dan zwijgen dat links tijdens de coronacrisis niet-staatgehoorzamen wilde verwijderen uit de samenleving.

  3. Is dit geen Vlaamse materie, meer zelfs, een Vlaamse burgermaterie?

    Morgen begint hij ongetwijfeld te lullen over democratie.

    Ik spreek mij uit voor een cordon rond de PS, ondergravers van België.

  4. Dat hij zich maar beter bekommert om de druk op zijn linker flank. Misschien heeft hij de MR nog nodig om zijn extreemlinkse concurrenten uit een regering te houden, zowel regionaal als federaal.

  5. “samen met de andere democratische Franstalige partijen” en een “cordon sanitaire” instellen over een andere partij is een “contradictio in terminis”. Je kan jezelf niet als “democratisch” afficheren en tegelijkertijd een andere partij uitsluiten. Minder en minder kan men België een democratie noemen, voor zover het ooit een democratie is geweest. Decennia lang zijn alle demarches van de Franstalige partijen er steeds op gericht geweest om het parasitair statuut van Wallonië en Brussel te consolideren.

  6. Het is veeleer een “Cordon Discriminatoir” na al die decennia tot incarnatie geworden van één der door UNIA vermelde “beschermde criteria” nml “discriminatie op basis van politieke overtuiging”

  7. Ze willen geen debat??? Dus dan ligt de weg naar de boedelscheiding open.Wie geen debat wil smijt zijn eigen ruiten uit.Deze keer tekenen de Waalse partijen hun doodvonnis! Exit Belgie

  8. Ik heb het debat gezien en Tom kwam er als superieur uit De angst zit er in omdat het Vlaams Belang de grootste is en dan hebben zij minder postjes, daar draait het om. Oh ja, het cordon kan ook tegen hun werken en ik zal dat beslist doen. In eender welk geval, als men mij hun lidkaart van het Vlaams Belang niet kan laten zien, spijtig, ik kan je niet helpen, cordon. Gezien dat bouchez zei dat Vlaanderen iets moet doen aan zijn werkloosheid want in wallonië zaten ze met veel zieken. VL = 3.5 % en wal = 8.5% en die bouchez durft zomaar te liegen op tv en geen enkele Vlaamse partij reageert op deze leugens.

  9. Dat linkse mensen nogal dictatoriaal zijn ingesteld weten we wel. Maar in Wallonië is monddood maken van oppositie blijkbaar normaal. Leven we toch in twee democratieën? Ondanks alle kronkels moet links toch toegeven dat ze behoorlijk antidemocratisch zijn. Vooral in Wallonië. Waarom is extreem rechts slecht en extreem links niet? Als je écht gelooft in je eigen project heb je geen schrik van extreem rechts, maar blijkbaar voelt de paternalistische Waalse elite perfect aan hoe slecht ze bezig is. Een houding van, we houden onze bevolking ver van kritiek, zoals in Vlaanderen destijds eind 18e, begin 19e eeuw. Hou de bevolking dom (katholieke kerk toen) en wij zuigen ze wel uit (Belgische elite toen). In Wallonië is dit nu nog altijd aan de gang. Indoctrinatie van een elite die haar burgers dom wil houden en zichzelf wil beschermen. Vlaanderen ondanks alle kritiek, die soms terecht is, is toch niet zo een slechte plaats om er deel van uit te maken.

  10. Als de franstalige partijen niet met het VB wil in discussie gaan en écolo vandaag al niet met de NVA wil spreken vraag ik me af met wie ze dan een regering zullen vormen.feitelijk zijn ze slim,de Vlaamse vivaldidioten zullen samen nog 20%vertegenwoordigen die ze nodig hebben om een federale regering te vormen.NVA-VB mogen niet spreken,en de rest regeert de Vlaamse buidel.Belgistan blijft voortbestaan en den flup vlijt zich al neer bij de moslims aan tafel,wat wil je nog meer.

  11. Partijen en mensen uitsluiten gebeurt alleen maar in Dictatoriale landen – al generaties lang zijn de Vlamingen onderdanig aan Wallonie – en het deint alleen maar verder uit – kijk maar naar onze grenzen – ik ben groot gebracht in Halle ,de helft is daar al verfranst , daarbij aansluitend worden we door de Linkse dictatoriale politiekers en pers gedicteerd –
    De helft van Vlaanderen stemt en denkt Rechts – ons geld is welkom ,maar onze mening niet

Plaats een reactie

Delen