Streamingdienst CNN+ houdt na amper één maand op te bestaan: "Epische ramp"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Streamingdienst CNN+ houdt na amper één maand op te bestaan: “Epische ramp”

Carl Deconinck

De Amerikaanse nieuwszender CNN trekt na amper één maand de stekker uit zijn streamingdienst CNN+. De zender gaf meer dan 300 miljoen dollar uit om de dienst te lanceren. CNN+ bleek amper kijkers te halen. De leiding van het bedrijf spreekt van “een absoluut debacle”. Bij conservatieven kan de pret niet op.

CNN+ kon in de eerste drie weken slechts 150.000 abonnementen aan de man brengen. Die betaalden 5,99 dollar per maand voor de dienst. Slechts een fractie keek ook daadwerkelijk naar de programma’s. Dagelijks keken er amper 10.000 mensen naar CNN+. De nieuwszender betaalde 300 miljoen dollar bij de lancering en zou tussen de 100 en 200 miljoen dollar hebben uitgegeven aan advertenties.

Warner Bros. Discovery, het nieuwe moederbedrijf van de zender, kon de slechte cijfers niet langer aanzien en trok meteen de stekker uit het project. Dat komt als een verrassing voor CNN. Ze hadden wel een reactie verwacht, maar nooit zo’n ingrijpende. CNN+ had meer dan 700 mensen aangenomen voor het project, waaronder enkele prominente linkse televisiegezichten. Het bekendste is Chris Wallace, die overkwam van Fox News. Hij mag waarschijnlijk het tijdslot van de ontslagen Chris Cuom overnemen. Medewerkers spreken van een “epische ramp”.

Conservatieven reageren spottend

De laatste jaren maakte CNN een sterke bocht naar links. De rechterzijde heeft weinig medelijden met de progressieve zender. In een persbericht feliciteert voormalig Amerikaans president Donald Trump CNN. Volgens hem was CNN+ “zoals een lege woestijn was, ondanks het uitgeven van honderden miljoenen en het aannemen van de laaggeklasseerde Chris Wallace, een man die zo hard probeerde te zijn zoals zijn vader Mike, maar het talent en wat er nog nodig is om een ster te zijn, ontbrak. Het is in elk geval een stuk CNN en Fake News waar we ons niet meer mee bezig moeten houden!”

Ook Donald Trump Jr. spotte met de zender. Hij plaatste een bekende video op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

De satirische website The Babylon Bee somde in een artikel enkele zaken op die een langere houdbaarheidsdatum bleken te hebben dan CNN+. Het ging onder meer een fles melk, de presidentiële campagne van Kamala Harris, de twee weken om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, vliegen, en de eigen schorsing op Twitter. Ook concurrent Fox News toonde weinig genade.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Streamingdienst CNN+ houdt na amper één maand op te bestaan: “Epische ramp””

  1. Wat wil je? Nog een wokekanaal meer waar niemand op ligt te wachten? Links zou zich beter bekommeren om de bagger op sociale media, in plaats van die weg te zetten als extreem. Bagger op sociale media betekent veel ongenoegen, links maakt er zich nogal vlug van af. Het ongenoegen moet zijn mond houden en daarmee basta. Links heeft het patent op de perfecte moraal, dat weet het van zichzelf al lang. Jammer maar helaas loopt links niet alleen op de wereld.

  2. Zou de flagrante Zionistische en filosemietische propaganda die CNN steeds weer afscheidt hen genekt hebben ? Het is interessant hun versie en kijk op die evenementen in het Palestijns-Israelisch conflict eens te vergelijken met die van o.a. de BBC en van de momenteel PoCo-weggecensureerde zenders zoals “RT” en “SputnikNews”

Plaats een reactie

Delen