Ron DeSantis (bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Strijd tegen Disney legt gouverneur DeSantis geen windeieren, populariteit in stijgende lijn

Redactie PAL

De Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, is de afgelopen maanden in een felle ideologische strijd verwikkeld geraakt met Disney. Dat legt hem blijkbaar geen windeieren, nu hij fel aan populariteit wint en een kandidatuur voor het presidentschap steeds waarschijnlijker wordt.

Begin maart werd in Florida de zogenaamde ‘Don’t Say Gay’-wet goedgekeurd. Die wet legt het onderwijzen van onderwerpen zoals LGBTQ+ en de critical race theory aan kinderen in Florida aan banden. Dat was echter nog maar de eerste stap van de ware oorlog die Ron DeSantis ontketende tegen de woke-beweging.

Ook Disney werd hevig geviseerd, nadat bleek dat minstens de helft van alle personages die meespelen in films of programma’s van Disney niet meer heteroseksueel mochten zijn. Zo zei Latoya Raveneau, leidinggevende op vlak van televisieproducties, dat ze “extra queerness” wilde toevoegen in kinderprogramma’s. “De top van Disney staat helemaal open voor mijn niet-zo-geheime homoagenda”, aldus Raveneau. “Overal waar ik maar kon voegde ik queerness toe en niemand hield me tegen.”, klonk het.

DeSantis reageerde door enkele nieuwe wetten aan te nemen. Die legden bijvoorbeeld het bestuur van Disney aan banden. Tot nu toe mocht Disney ook belastingen heffen op haar eigen grondgebied, maar ook dat zal nu niet meer mogelijk zijn.

Stijgende populariteit

DeSantis kreeg voor zijn beleid veel kritiek, maar hij lijkt nu toch de juiste gok gewaagd te hebben. Hij stijgt aan populariteit in zijn eigen staat, maar ook daarbuiten. Dat maakte het voor de gouverneur mogelijk om ook andere wetten door te voeren, zoals strengere vereisten om je stem uit te mogen brengen op verkiezingen. Zo wil hij stemfraude aanpakken.

Dat alles heeft DeSantis het statuut van ‘rising-star’ binnen de Republikeinse partij opgeleverd. Dit zal hem ongetwijfeld goed uitkomen voor de gouverneursverkiezingen in november. Het hoeft daar echter niet noodzakelijke te stoppen. DeSantis wordt namelijk al genoemd als mogelijke presidentskandidaat, nu blijkt dat zijn populariteit in de buurt komt van die van voormalig president Donald Trump.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Strijd tegen Disney legt gouverneur DeSantis geen windeieren, populariteit in stijgende lijn”

  1. De moreel hoogstaanden en degenen die willen dat we staan te applaudisseren voor iedere man/vrouw die zich als vrouw/man wil verkleden of omvormen, in plaats van zichzelf te aanvaarden zoals hij/zij is, zouden zichzelf toch eens moeten afvragen of ze niet meer kwaad dan goed doen. Voor mij mag iedereen zijn geluk zoeken waar hij(het) het vinden kan. Ieder gelukkig mens is een probleem minder op aarde. Maar de ophemeling en de beate bewondering is misplaatst. Men maakt van deze mensen een curiosum dat ze eigenlijk niet zijn. Aparte wetten voor homo’s, transgenders, bi en tri seksuelen, islam, Semieten, bevestigen dat zij niet zijn zoals een normale mens, want zij vereisen aparte wetten. Apartheid dus. In onze maatschappij is apartheid geïnstitutionaliseerd. Een heteromens is minderwaardig en een misdrijf of misdaad tegen hem is niet zo erg. Dat is wat er nu aan de gang is.

Plaats een reactie

Delen