Covoorzitter Jong Groen beschuldigt N-VA van 'homofobie': "Pride gaat niet over stom Vlaams-nationalisme"

Foto: Twitter.

Uncategorized

Tommy Robinson weigert 100.000 pond te betalen aan Syrische tiener

Redactie PAL

Tommy Robinson moet opnieuw voor de rechter verschijnen wegens “minachting van de rechtbank”. Die aanklacht komt er nadat hij eerder niet opdaagde voor een zitting over zijn financiële situatie. Robinson moet namelijk nog 100.000 pond betalen aan een Syrische vluchteling, maar dat weigert hij.

Tommy Robinson is de oprichter van de English Defence League, een organisatie die zich vooral inzet tegen de islamisering van het Verenigd Koninkrijk en Europa. Een aantal jaar geleden kwam Robinson nog uitgebreid in het nieuws, nadat hij was opgepakt omdat hij verslag uitbracht nabij een rechtbank in Leeds. Daar vond op dat moment een zitting plaats rond een zedenzaak met Pakistaanse bendes die minderjarige meisjes in de prostitutie dwongen. Hij kreeg daarvoor een celstraf van 13 maanden.

Vechtpartij

In Oktober 2018 deelde Robinson op zijn sociale media een filmpje van een vechtpartij. Daarop was te zien hoe de toen 15-jarige Jamal Hijazi op de vuist ging met enkel andere tieners. Robinson had daarbij gezegd dat Hijazi “niet onschuldig was en de twee meisjes had aangevallen.” Daarnaast had Robinson verklaard dat de jongen iemand anders wou neersteken. Dat bleek echter niet correct, en Robinson werd veroordeeld tot een schadevergoeding van 43.000 pond die aan Hijazi betaald moest worden. Daarbij kwamen nog heel wat juridische kosten, waardoor het kostenplaatje opliep tot zo’n 100.000 pond.

Faillissement

Enkele maanden na de uitspraak deed Robinson aangifte van zijn faillissement. Daardoor zou hij aan de schadevergoeding ontsnappen. Dat was echter buiten de advocaten van Hijazi gerekend, die Robinson voor de rechter daagden om uitleg te geven bij zijn financiële situatie. Op die zitting kwam Robinson niet opdagen, hoewel hij meerdere malen werd uitgenodigd. De advocaten van Hijazi stuurden zelfs berichten en brieven naar oude adressen van Robinson en naar zijn ex-vrouw.

De rechter was van oordeel dat Robinson zeer goed wist dat hij voor de rechtbank moest verschijnen, en dus doelbewust de uitnodigingen en aanmaningen negeerde. Daarom is men nu van mening dat hij zich schuldig maakte aan minachting van de rechtbank. Dat zou hem opnieuw een boete kunnen opleveren, al is het nog niet bekend wanneer de rechtbank zich over die vraag zal buigen. Tot het zover is weigert hij om de schadevergoeding aan Hijazi te betalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Tommy Robinson weigert 100.000 pond te betalen aan Syrische tiener”

  1. Tja wie heeft er nu geen minachting voor die clowns met witte pruiken? Voor zulke zaken hebben ze altijd de meeste vergezochte en disproportionele straffen. Maar voor moord, verkrachtingen , afpersing, geweld in bende, steekpartijen, overvallen, inbraken, aanvallen op hulpdiensten leraars politiemannen etc etc etc kortom de échte criminaliteit. Nee daar kent men geen stegen aan want gepleegd door de juiste geïdealiseerde soort.

Plaats een reactie

Delen