Schepen Annick De Keyser (links) foto: Belga

Uncategorized

Twee Boortmeerbeekse schepenen verlaten Open Vld

Belga Press Agency

Twee Boortmeerbeekse schepenen, Annick De Keyser en Denis Bosny, verlaten hun partij Open Vld. Dat melden verschillende media vrijdag en bevestigen Bosny en De Keyser. Willy Stroobants, fractieleider voor Open Vld in Boortmeerbeek, stapt ook uit de partij. De twee schepenen blijven hun functie verder als onafhankelijke uitoefenen, en ook de fractieleider gaat voort als onafhankelijk gemeenteraadslid.

Aanleiding voor de uitstap zijn de perikelen rond de fusie met Mechelen. Een kleine twee weken geleden kondigde Boortmeerbeeks burgemeester Karin Derua en haar Mechelse collega Bart Somers de intentie aan te fuseren. In Boortmeerbeek leidde dat niet alleen tot een groot protest bij de bevolking en oppositie, maar ook binnen de meerderheid zijn er barsten gekomen.

Schepen Annick De Keyser liet vorige week al weten dat ze niet akkoord was met de fusieplannen. Die woorden herhaalde ze afgelopen maandag tijdens de gemeenteraad, en ze voegde eraan toe dat “ze zou liegen als ze zou zeggen dat het vertrouwen niet beschadigd was”. Ook Denis Bosny gaf toe dat er een breuk in het vertrouwen geslagen is, maar zei wel dat het vertrouwen hersteld was.

Nu zeggen de twee schepenen hun lidmaatschap bij Open Vld op, en ook fractieleider Willy Stroobants stapt uit de partij. De fusieperikelen waren de druppel, maar de ontevredenheid heerste al langer volgens Stroobants en Bosny. “Dit was niet het eerste probleem”, zegt schepen Bosny. “Het gebeurt al langer dat we niet over alles op de hoogte zijn waarover dat zou moeten.”

Het trio wil nu als één blok verder gaan in de gemeenteraad. “We gaan constructief samenwerken en punt per punt bekijken hoe onze standpunten liggen”, verduidelijkt Stroobants. Wat dat betekent voor de positie van burgemeester Derua is nog onduidelijk. “Naar mijn weten heeft de burgemeester nog niet gereageerd op onze stap”, meent Stroobants.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

7 gedachten over “Twee Boortmeerbeekse schepenen verlaten Open Vld”

  1. Is de vld in werkelijkheid een politieke partij of is het een soort gezelschap voor algemeen – maar wel nogal duur – volksvermaak? Na Alexander-perikels, Koekiebakkie, Lachaert de onbekwame, nu nog Somers die uit onze Vlaamse kassa nog even zijn door himself failliet gegande stad (??) Mechelen even aan centen wou helpen. Zelfbediening zoals het enkel in dit land maar kan en het bewijs dat de onbekwaamste besturen het vetst beloond worden. Wie blijft daarvoor in gods naam werken?? Ik niet, u wel?

Plaats een reactie

Delen