PAL EROP #23: 1 jaar taliban 2.0

Illustratiebeeld. Photo News

Uncategorized

Twee vrouwelijke gedetineerden zwanger nadat ze seks hebben met transgender celgenoot

Redactie PAL

In de vrouwengevangenis van Clinton, New Jersey, zijn twee vrouwelijke gevangenen zwanger geraakt. Dat gebeurde nadat ze seksuele betrekkingen hadden met een andere gedetineerde, die transgender is. De gevangenis vereist namelijk niet dat er effectief een geslachtsverandering heeft plaatsgevonden om als man in de vrouwengevangenis terecht te komen.

In de gevangenis van Clinton zitten normaal enkel vrouwen. Dat was het geval tot vorig jaar, toen het bestuur een regeling moest treffen met een transgender persoon die een rechtszaak had aangespannen tegen de gevangenis. Die persoon werd geboren als een man, maar identificeerde zich sinds enkele jaren als vrouw. Eerst zou hij, volgens de protocollen, naar de mannengevangenis gestuurd worden. De man vreesde echter om daar mishandeld te worden, dus wilde hij – ondanks het feit dat er geen operatie had plaatsgevonden om vrouw te worden – toch in de vrouwengevangenis worden opgesloten. Na wat juridisch getouwtrek kreeg hij gelijk, waardoor mannen die zich als vrouw identificeren nu in de vrouwengevangenis terecht kunnen komen.

Protest

De verandering werd niet door iedereen op applaus onthaald. De vakbond van de gevangenis, die de belangen van zowel gevangenen als cipiers behartigt, stelde namelijk dat iedereen zou verliezen onder het nieuwe beleid. “Wij verzetten ons tegen deze werkwijze, waarvan we denken dat ze uiterst negatief zal zijn voor de vrouwelijke gedetineerden, alsook de cipiers onder een nog grotere druk zal zetten”, klonk het een jaar geleden.

Zwangerschappen

Dat beleid zorgt nu voor enkele problemen. Twee vrouwelijke gevangenen zijn namelijk zwanger geraakt nadat ze seksuele betrekkingen hadden met mannen die zich als vrouw identificeren. Het is daarbij niet duidelijk of beide vrouwen door dezelfde transgender werden bezwangerd, want er zitten 27 transgenders opgesloten in de instelling. Daarnaast is het ook niet duidelijk hoelang de vrouwen al zwanger zijn, en of ze van plan zijn om het kind te houden. De gevangenis heeft een onderzoek geopend om zo snel mogelijk op deze vragen te kunnen antwoorden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Twee vrouwelijke gedetineerden zwanger nadat ze seks hebben met transgender celgenoot”

  1. dat is pas prachtig nieuws.Neuken op kosten van de staat,als crimineel wordt je nu op je wenken bediend,naast een hotel accomodatie krijg je nu een vrouw cadeau,het wordt hoog tijd dat dit hier ook toegelaten wordt,quickie-stickie heeft nog werk en hij kan tevens ook een handeltje is saffies toestaan,hij kan het ook nog zelf leveren daar hij aan bron zit,als gebruiker en verdeler.Petra kan toezien of haar ambtenaren goed werk leveren bij het lijfelijk en moreel onderzoek.

  2. Ziedaar: Het bewijs dat de aanpak dikke zever is! Al zal Liesbeth allicht weer steigeren en de aanpak van de rechtbank blijven goedkeuren en het hebben over worpjes en gleufjes en blijven beweren dat er in die gevangenis niks aan de hand is. Woehahaha!

Plaats een reactie

Delen