België is Europees kampioen staken, volgens Duits onderzoeksinstituut

Staking Delhaize. Photonews

Uncategorized

Van Quickenborne imiteert campagnefoto Macron: “Dus zó win je tegenwoordig verkiezingen”

Anton Schelfaut

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft op Twitter een opmerkelijke foto gedeeld. Daarop is te zien hoe hij Frans president Emmanuel Macron imiteert. “Ah, dus zó win je tegenwoordig verkiezingen”, luidt het bijschrift.

Emmanuel Macron werd gisteren herverkozen als president van Frankrijk met 58,5 procent van de stemmen. Zijn uitdager Marine Le Pen haalde 41,45 procent.

In de aanloop naar de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen ging Macron over de tongen met een opmerkelijke campagnefoto. Daarop was hij te zien met de benen en het hemd wijd open. Op die manier gaf hij het publiek een inkijk in zijn weelderige borsthaar.

Felicitaties

Naar aanleiding van de herverkiezing van Macron bootste Justitieminister Van Quickenborne diens campagnefoto na. “Ah, dus zó win je tegenwoordig verkiezingen”, schrijft hij erbij.

“Alle gekheid op een stokje: proficiat aan Emmanuel Macron”, aldus nog Van Quickenborne. “We blijven de Europese liberale waarden verdedigen tegen extreemrechtse Poetinadepten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Van Quickenborne imiteert campagnefoto Macron: “Dus zó win je tegenwoordig verkiezingen””

  1. De enige waarden die de liberalen verdedigen zijn henzelf en hun zakken goed gevuld van de belastingbetaler zijn zweet .En maar met modder gooien waar ze zelf in steken. Verhofstadt stond in het verleden ook handjes te schudden met Poetin of denken ze dat de mensen dit vergeten zijn

  2. Er wordt dezer dagen door de geradicaliseerde en imperialistische liberalen (zoals Van Quickenborne) oorlogstaal gevoerd tegen Poetin. Maar wat zouden de gevolgen zijn wanneer de OVLD en per uitbreiding de liberalen in Europa de volstrekte meerderheid zouden behalen in het Europees parlement? Juist dan zouden we nu verwikkeld zijn in een derde wereldoorlog tegen tegen Rusland en China. Alhoewel met de blauwe maffia de haviken onder ons niet moeten wanhoren. Oorlogstuigen en kernwapens produceren is blijkbaar niet schadelijk voor het klimaat en de mensheid. Ondertussen voert het Westen economische oorlogen om de tegenpartij(en) te verhongeren alsof er geen diplomatisch alternatief zou bestaan voor het gewapende conflicten. De vernietiging van Oekraïne, met dank aan pyromanen als Guy Verhofstadt, Alexander De Croo en andere Europese en Amerikaanse liberale krijgsheren, zal worst wezen voor de slachtoffers langs beide kanten.

  3. Beste Q, gelieve uzelf niet liberaal te noemen. Je loopt tegenwoordig de PVDA links voorbij. Dit als lid van een zogeheten “liberale” partij. Neem een voorbeeld aan GLB, die man mag zich wel liberaal noemen. Oh ja, de fameuze naamsverandering van den Eggy, mag ik een suggestie doen? OPvOZ Oude Politiek v Ouwe Zakken. Als slogan kunnen jullie bijv. “Eigen postjes” eerst nemen. Of “Onze dweil heeft alles veil voor een postje in de EU”

  4. Zoals Vlaamsgezinden na W.O. II collectief werden weggezet als geheel, schuldig door daden van een deel, zo nu wordt ‘extreem’rechts gelijkgesteld met Poetingetrouwen.
    Wat Frankrijk betreft vergeet Quickie gemakshalve dat de steun van een aanzienlijk deel moslims heeft bijgedragen aan Macrons overwinning en dat die hierdoor aan hen schatplichtig dreigt te worden. Maar dit deert Quickie niet, want zijn partij is niet alleen op zoek naar een nieuwe naam maar ook naar nieuwe kiezers, voor zover die doelgroep nog niet bij Groen, Vooruit en PVDA onderdak heeft gevonden.

  5. Als de Europese waarden zin : beknotting van vrije meningsuiting en beknotting van opinies over onze overheden, dan staan zijn waarden zeer ver van de mijne. Ze willen blijkbaar een nog zwaardere dictatuur dan diegene die zeggen te bestrijden in de Oekraïne.
    Niet me mij baasje

  6. Nee Kwiek. Een beleid voeren waar de man in de straat achter staat: zó win je dus tegenwoordig verkiezingen. Vroeger ook trouwens. Maar je was het blijkbaar even vergeten.

  7. Opportunist Quickie wil weer eens in de belangstelling staan. Hij doet het blijkbaar in zijn broekje voor links want anders zou hij weten dat Poetin en zijn acolieten stuk voor stuk van de geheime dienst van de Communisten komen.

  8. Macron heeft tenminste (in de tweede ronde) gewonnen. Wat je van de lichtgewichten van de OpenVLD bezwaarlijk kan zeggen. Waar is die Q eigenlijk mee bezig? Ministerke die TicToc-gewijs Macron nabootst. Ik walg er van.

Plaats een reactie

Delen