Senator Alex Antic (bron: Twitter)

Cultuuroorlog

VIDEO: Australisch ministerie van Volksgezondheid kan geen definitie geven voor “vrouw”

Redactie PAL

Er zijn opmerkelijke beelden opgedoken uit een zitting in de Australische senaat met vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid. Daar vroeg senator Alex Antic of hij een definitie kon krijgen voor het woord “vrouw”. Een simpele vraag, maar aan de andere kant bleef het vreemd genoeg stil.

Alex Antic, senator voor de Liberal Party of Australia, stelde tijdens een speciale zitting in de Australische senaat een vraag die voor de meesten gemakkelijke te beantwoorden is. “Ik wil een vraag stellen waar ik tot nu toe, door alle bureaucratie hier, nog geen antwoord gekregen heb. Kan iemand mij alstublieft de definitie geven van wat een ‘vrouw’ precies is?”. Gezien het feit dat voor hem een panel met afgevaardigden van het ministerie van Volksgezondheid zaten, zou men verwachten dat hier vlot op gerepliceerd zou worden. Niets was echter minder waar.

Behalve wat rare blikken en een hoestje die de ijzige stilte doorbrak, kwam er voor de rest geen reactie. “Komaan, het ministerie van Volksgezondheid. De definitie van een man en een vrouw. Niemand?” Uiteindelijk durfde toch iemand het woord te nemen. “Ik denk dat er verschillende definities gehanteerd kunnen worden. Ik zal u later een antwoord geven op uw vraag.”, aldus professor Murphy. Daarop reageert senator Antic vol ongeloof. “U gaat me later zeggen wat een vrouw is?” Toch wil Murphy geen antwoord geven. “Dat is een onduidelijk concept, ik zal u later onze definitie geven.” Uiteindelijk moet Antic dus op zijn honger blijven zitten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “VIDEO: Australisch ministerie van Volksgezondheid kan geen definitie geven voor “vrouw””

  1. De Wet van Murphy zegt dat als er iets kan tegenvallen dit dan ook zal gebeuren. In begrijpelijker taal: elke tegenvaller komt ongelegen.
    Professor Murphy en de vertegenwoordigers van het ministerie zullen het geweten hebben.
    Willen ze weten wat een vrouw is? Zet of leg er eentje bij hen, geen belegen exemplaar maar een koket ding (ze kunnen zo nodig raad vragen aan onze ervaren Premier) of geef hen een geïllustreerde encyclopedie. Kunnen ze wat van opsteken.

Plaats een reactie

Delen