Krim-bezoek van "collaborerende" Buitenlandminister Lahbib "stoorfactor" in relatie tussen België en Oekraïne

Hadja Lahbib. Photo News

Uncategorized

Vlaams Belanger verzet zich hevig tegen regenboogzebrapad: “Wij hebben genoeg van al die regenboog-tralala”

Redactie PAL

Vorige week is opschudding ontstaan op de gemeenteraad van Mortsel toen raadslid Mark Schampaert (VB) zich hevig verzette tegen de goedkeuring van een regenboogzebrapad. Volgens Schampaert is dat niet wat de burger wil en moet er meer aandacht gaan naar het onderhoud van bestaande zebrapaden.

Op de gemeenteraad van Mortsel vorige week is opschudding ontstaan door de tussenkomst van een raadslid. Daar vond namelijk een debat plaats rond het installeren van een regenboogzebrapad in de stad. Hoewel de rest van de gemeenteraad akkoord was met het voorstel, klonk er harde kritiek vanuit de Vlaams Belang-fractie. Een fragment van de vergadering, waarin Mark Schampaert (VB) de plannen afschiet, wordt dan ook gretig gedeeld.

“Ik zou bij dit agendapunt toch ook eens een ander geluid willen laten horen.”, stak Schampaert van wal. “Dat is een eigen standpunt, en ik weet niet of het strookt met het partijstandpunt.” Volgens Schampaert heeft de Vlaams Belang-fractie het moeilijk met het feit dat er één bepaalde seksuele geaardheid in de verf wordt gezet. “Dit is eigenlijk een vorm van provocatie van een deel van de bevolking.” Vooral bij moslims zou er zich een probleem vormen. “Er zijn genoeg voorbeelden van wat daar gebeurt met regenboogvlaggen of dergelijke symbolen.”

Heteroseksuele man

Schampaert wou in zijn betoog naar eigen zeggen vooral een stem geven aan de hetero burgers. “Ik reken mezelf als conservatieve, gezonde maar ook ongevaarlijke, viriele, hetero man.”, stelde hij. “Wij hebben genoeg van al dat woke en van al die regenboog-tralala.” Daarom hoeft een dergelijk zebrapad er voor Schampaert zeker niet te komen.

Verder gaf hij ook nog een sneer naar de fractie van de N-VA. “Ik ben eens benieuwd naar de N-VA fractie, want daar blijft het zoals altijd heel stil.” In die fractie zouden er volgens Schampaert ook mensen met een conservatieve kijk op de maatschappij zitten, maar laten ze hun stem niet horen. “Heb ook eens de moed om jullie persoonlijke overtuiging naar voren te brengen.”, gaf hij hen mee.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




50 gedachten over “Vlaams Belanger verzet zich hevig tegen regenboogzebrapad: “Wij hebben genoeg van al die regenboog-tralala””

  1. De nagel op de kop: wie zwijgt stemt toe. De N-VA speelt door te zwijgen met electoraal vuur (en niet alleen in Mortsel).
    Een regenboogzebrapad is het overgrote deel van de bevolking in het gezicht spuwen.
    Mocht er op een dergelijk zebrapad ooit een dodelijke aanrijding gebeuren dan zal voor de pocowoko’s de hel losbarsten.

  2. Er zijn mannen en vrouwen, die houden van de ander of elkaar (10%?) en dat is het.
    Zeverbrapaden dat zijn het…
    Niet op mijn kosten.
    Zijn dat wel reglementaire zebrapaden volgens de verkeerswet, moet men daar werkelijk voetgangers voorrang geven?
    (Vele fietsers en bakfietsers weten zotezien ook niet dat zij daar op hun vehikel geen voorrang mogen verwachten, afstappen, dan wel.)

  3. Terecht want dergelijke regenboog zebrapaden zouden niet conform het verkeersreglement kunnen zijn en bovendien “discriminatie wegens sexuele geaardheid” vermits Heterofielen geen eigen zebrapaden krijgen en evenmin een eigen “Hetero Pride” stoet ! Blijkbaar kan met het concept “positieve actie” art 11 der Constitutie, dat discriminatie verbiedt, gewoonweg opzij geschoven worden ten bate van om het even welke minderheid en ten koste van om het even welke meerderheid. Dit zou politiek-correct zijn, naar verluidt ! Moeten mensen die tot de autochtone heterofiele meerderheid behoren dat tolereren ?Wegens ons numeriek in de meerderheid te zijn wordt er bij ons toch het hoogste debiet aan allerlei belastingen afgeperst en afgetroggeld om dergelijke woke aberraties te financieren ! Onthouden bij ons electoraal vonnis van 2024 over autochtonofoob wanbeleid van de Vivaldi Draak !

  4. De wokeriedel buiten beschouwing gelaten : in het verkeersreglement staat duidelijk hoe een zebrapad er moet uitzien en waartoe het dient. Afwijkingen van het voorschrift maken de gekleurde boel dus onwettelijk ergo je hoeft niet te stoppen…
    Afwachten
    – of er ooit iemand het geld en de moed heeft om, wanneer hij op zo’n onding iemand geraakt heeft, tot de hoogste rechtbank wil gaan om het hem aangedane onrecht te laten schrappen
    – hoe onze verkrampte woke-rechters in heel deze procedureslag zullen oordelen…

  5. Die op zo een “oversteekplaats” “zijn/haar/x voorrang” “opeist” zou wel eens de overkant van de baan kunnen bereiken in alle kleuren van de regenboog, idem voor de eventuele fiets.

  6. Altijd maar de chauffeurs viseren in het verkeer, wat als je iemand aanrijdt op een regenboogpad? Dat is geen officieel zebrapad, dus je bent in je recht. Of primeert weer eens het woke, de politieke correctheid boven de wet? Stop inderdaad die zever, plak desnoods je eigen huis vol regenboogvlaggen maar openbare en wettelijk geregelde onroerende goederen moeten blijven zoals ze zijn. Altijd dat opdringen van die minderheden, ik ben ervan overtuigd dat de holebi gemeenschap evenmin steeds die controverse en positieve discriminatie liever niet ziet maar sommige politici willen weer een opvallen, en dan liefst met overheidsgeld. Bovendien krijgt VB evenzo gelijk van met hun standpunt over NVA. Wanneer durven de NVA schepenen eens iets anders zeggen dat de Poetin van hun partij, iets wat de bevolking ten goede komt, ipv het partijriedeltje?

  7. Ik ben het eens met die Vlaams Belanger en hoe hij denkt over dat regenboogzebrapad. Maar dat regenboogzebrapad zal maar een, weliswaar zichtbaar, topje van het topje van de ijsberg zijn. Heeft hij zich ook al eens afgevraagd wat al dat lichamelijk ombouwen kost? Chirurgen, psychologen, endocrinologen, plastische chirurgen, farmaceutische bedrijven, enz….Die verdienen er goed aan. Allemaal op kosten van de werkende mens. Ik zou zeggen leer leven met het lichaam waar je mee geboren wordt. Dat ombouwen kost enorm veel geld en zal nooit het echte ding zijn. Je kan van een trompet ook geen saxofoon maken.

  8. Hoog tijd dat men overal stopt met dat onnozel gedoe. Er is overal geld te kort en toch word er tijden geld gespendeerd aan dergelijke zottigheden…
    Onbegrijpelijk!
    Het toont het niveau aan van de politieke klasse die zich daarmee bezig durft te houden. Terug naar de kleuteklas zou ik zeggen: daar word met kleurtjes gewerkt…
    En begin eens met een budget goed te keuren om de putten in de wegen dicht te maken!

  9. Mag de wegsignalisatie gebruikt worden als promotiemateriaal voor een seksuele geaardheid? Indien ja, dan kunnen we ook verkeersborden aanpassen bij de volgende campagne. Er zal een te kort ontstaan aan groene spuitbussen.

  10. De zgn Wegcode bepaalt in artikel 76.3. ‘De oversteekplaatsen voor voetgangers worden afgebakend door witte banden, evenwijdig met de as van de rijbaan.’
    De kleuren die daarbuiten worden aangebracht bij een dergelijk regenboogzebrapad zijn dus niet onwettig. Of het wenselijk is aan de duidelijkheid van verkeerstekens te raken is een andere vraag… Een regenboogvlag aan het gemeente- of stadhuis geeft hetzelfde signaal van tolerantie aan bovendien slechts een fractie van de prijs, zonder de eventuele nadelen. De neutraliteit van de overheid zou echter gebaat zijn met het zich onthouden van dergelijke uitingen. Zoniet zal er immers steeds een doelgroep zijn die zich niet evenwaardig behandeld voelt door diezelfde overheid. Inclusiviteit blijkt uit het beleid, niet uit profileringsstunts…

  11. Ik, en ik denk veel anderen, liggen hier niet van wakker. Er zijn momenteel grotere problemen in de wereld. Ik ben ook tegen dat woke onzin maar onze maatschappij is niet zo hetrogeen als van VBers dat zouden willen. Sommige protesteren tegen dergelijke woke initiatieven maar zijn in feit tegen alles wat niet past binnen hun eigen enge denkpatroon. VB moet zich meer inclusief opstellen voor mensen zoals Chris Janssens. NVA heeft dit begrepen.

  12. Hoed af voor Mark Schampaert. Al jaren de rots in de branding voor het Vlaams Belang in Mortsel. Grondige dossierkennis, welsprekend, en correct.
    Hij heeft weer overschot van gelijk.

  13. Met het volk te sarren met absurde WOKE toestanden, proberen de VIVALDI klungelaars het federale geblunder uit de hoofden te houden, niet meer niet minder!

    NVA laat zich hier rollen, door op gemeentelijk niveau te “onthouden” en alles geruisloos te laten passeren.

Plaats een reactie

Delen