Vraag van de Week: Een cordon sanitaire rond de PVDA?

Raoul Hedebouw. Photonews

Binnenland politiek

Voorzitter N-VA Gent herverkozen: “Alternatief bieden voor groene woke waanzin en demonisering blanke Vlaming”

Redactie PAL

De voorzitter van N-VA Gent, Bob Cammaert, is gisteren herverkozen. Dat brengt Het Nieuwsblad. Zijn opdracht is om het in 2024 beter te doen dan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “Wij bieden een echt inhoudelijk alternatief voor de groene woke waanzin van dit stadsbestuur”, klinkt het alvast strijdlustig.

Bob Cammaert is advocaat en al sinds 2017 de voorzitter van N-VA Gent. Daar mag hij nu nog eens een termijn bovenop doen. Zijn voornaamste opdracht zal erin bestaan om een beter resultaat neer te zetten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 dan in 2018 het geval was. Toen verloor zijn partij immers 5 procent en moest ze drie van haar negen zetels afstaan. “De ambitie is om de afdeling verder uit te bouwen. Het is geen geheim dat 2018 niet heeft gebracht wat we hadden gehoopt”, aldus Cammaert. “Maar we hebben gelukkig veel jonge geëngageerde mensen met politiek talent, die iets willen betekenen in deze stad. Samen met hen gaan we ons verhaal tot bij de Gentenaars brengen.”

Woke waanzin

Volgens Cammaert is het noodzakelijk om een andere koers te varen dan die van huidig burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). “Dit bestuur heeft geen samenhangende visie. Er is geen groot wervend verhaal waar de hele coalitie achter staat. De visie van Groen is wel duidelijk, maar dat is er een waar wij diametraal tegenover staan”, aldus de voorzitter. Volgens hem moet er afgestapt worden van de “groene woke waanzin, zoals een heel verregaande demonisering van de gewone blanke Vlaming in het dekoloniseringsdebat.” Volgens Cammaert zijn dat ideeën die overwaaien uit de Verenigde Staten en die hier niet thuis horen.

Alleen naar de kiezer

De N-VA zal in 2024 op eigen houtje naar de kiezer trekken en geen kartel vormen met een andere partij. Dat staat in contrast met Open Vld, Vooruit en CD&V, die waarschijnlijk samen een stadslijst zullen vormen. “Wij gaan op eigen kracht”, klinkt het zelfverzekerd. Verder doet ook het gerucht de ronde dat Anneleen Van Bossuyt geen lijsttrekker meer zal zijn bij de volgende verkiezingen, maar daar zou niets van waar zijn. “Daar heb ik alleen nog maar in de krant iets over vernomen”, besluit Cammaert.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Voorzitter N-VA Gent herverkozen: “Alternatief bieden voor groene woke waanzin en demonisering blanke Vlaming””

  1. Maak er gerust open Bld+ GROEN, Vooruit en CDnV van, die net als Vlaamse en federale verkiezingen in 2024 zullen in elkaar verschrompelen… Of nieuwe partij PAARS, open Bld en GROEN die samensmelten tot 1 partij wegens zelfde partijprogramma…

  2. Wij gaan op eigen kracht vooruit? De kracht van de verandering om steeds samen met de trado’s samen te werken en de vlaming niet te geven waar hij recht op heeft. Hij heeft zijn voorzitterschap terecht gewonnen maar is er niets mee als hij het Vlaams Belang blijft negeren onder het dictatorschap van de pezewever.

Plaats een reactie

Delen