Afbeelding: Belga

Uncategorized

VRT ontslaat 116 mensen omwille van besparingsronde

Wannes Neukermans

De Vlaamse openbare omroep heeft vandaag haar transformatieplan voorgesteld. Na een beslissing van de Vlaamse regering moest de VRT namelijk zo’n 25 miljoen euro besparen. 116 werknemers worden ontslagen, en 50 vertrekkers zullen niet vervangen worden. De productie van de populaire soap Thuis zal worden uitbesteed.

De Vlaamse overheid heeft een nieuwe beheersovereenkomst gesloten met de VRT. Daarin staat dat de openbare omroep zo’n 25 miljoen euro moet besparen, onder andere op het personeelsbestand. Het zal het met ‘ruim 200 mensen minder’ moeten stellen, zowat een tiende van het personeel, kondigt VRT aan op hun site.

Omdat televisie-en radiostudio’s meer en meer geautomatiseerd worden, wil de VRT haar personeelsbestand onder de loep nemen. 50 “natuurlijke vertrekkers”, mensen die op pensioen gaan vooral. De transformatie moet tegen 2025 afgerond zijn, maar de directie wil het grootste deel van die inspanning volgend jaar al doen.

Een andere opvallende verandering is dat de productie van Thuis zal uitbesteed worden. Er zullen dus 70 betrokken personeelsleden naar een ander bedrijf moeten overstappen. Het interne productiehuis daarentegen, zal hervormd worden. Wat ze doen moet “nauw aansluiten bij de opdracht van de VRT”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

14 gedachten over “VRT ontslaat 116 mensen omwille van besparingsronde”

  1. Mijn kleine teen vertelt me dat de VRT al sinds mensengeheugenis overbevolkt is. En wanneer slagen ze er een keer in alle partijen en opinies op een objectieve manier aan het woord te laten? We moeten te veel luisteren en kijken naar socialisten, groenen en andere politiek correcten.

    .PS: In ’t Pallieterke mag er gerust een rubriek komen die elke week met de roskam over onze lokale media gaat. Een kritische tv-rubriek zou ook welkom zijn, als afwisseling voor de vele interviews en politieke artikels.

  2. Gesubsidieerd en dan nog extra reclame inkomsten. Net zoals bij de dpgmedia ambtenaren, 600 miljoen € subsidie + 150 miljoen € extra voor 5 jaar. En dan hoor je salim seghers die als leerkracht heeft gewerkt en goed bijverdiend dat 2000 € per maand toch krapjes is, ambtenaren, allemaal dezelfde nietsnutten.

  3. Hebben we de dienaars van het politiek correcte en enthousiastelingen van de wokecultuur nog wel nodig? VTM vervult deze opdracht meer dan perfect heb ik de indruk. Dus a.u.b. geen belastinggeld meer voor een redundante omroep, waar je toch niets aan hebt behalve dan het moraliserende vingertje.

  4. 100% akkoord.Die bende luiaards in de gaten houden. Ik heb vroeger nog gehoord dat er velen op de BRT losse handjes hadden ! Steve Stevaert was daar vriendje aan huis met alles erop en eraan.

  5. Subsidiekraan DICHT ! Geen objectief-correcte berichtgeving maar wel die politiek-correcte “duiding”(sic) dan geen subsidies meer. Waarom moet met ons belastinggeld die PoCo-propaganda toeter gefinancierd blijven ? Foert !

  6. Beseffen ze bij de VRT dat de tang er op gaat omdat ze niet voldoen aan de wensen van de Vlamingen, de Vlaamse belastingbetalers, de klanten van de VRT ? Beseffen ze dat voldoende ?

  7. Als V(?)RT een van haar onheilsboden opzadelt met een verslaggeving waar rechts positief in beeld komt, leest die het nieuwsitem voor met verzuurd gezicht en opgetrokken neus alsof hij een bord azijn moet uitlepelen.
    Met N-VA aan het hoofd van de Vlaamse Regering hadden wij toch andere maatregelen tegen die linkse bende verwacht, idem trouwens voor wat het onderwijs betreft.

Plaats een reactie

Delen