Oekraïense president Volodimir Zelenski. Shutterstock

Oekraïense president Volodimir Zelenski. Shutterstock

Uncategorized

Zelenski: “Hele wereld moet voorbereid zijn op mogelijkheid dat Poetin kernwapens inzet”

Van de redactie

Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski moeten “alle landen van de wereld” voorbereid zijn op de mogelijkheid dat Russisch president Poetin kernwapens zou kunnen gebruiken. Dat heeft Zelenski gezegd in een interview met CNN dat zondag wordt uitgezonden, maar waarvan vrijdag al een aantal fragmenten is uitgezonden.

In zijn kantoor in Kiev gaf president Zelenski een interview aan CNN en waarschuwde daarin dus voor de mogelijkheid dat Vladimir Poetin nucleaire wapens zou kunnen inzetten. “Niet alleen ik, maar de hele wereld, alle landen moeten zich zorgen maken. Het zou onware informatie kunnen zijn, maar het kan ook wel de waarheid zijn”, aldus de president, die eraan toevoegt dat Rusland ook chemische wapens kan inzetten.

“Chemische wapens, ze zouden het kunnen doen. Voor hen telt het leven van de bevolking niet, dat is de reden”, zegt Zelenski. “We moeten niet bang zijn, maar voorbereid. Maar dat geldt niet alleen voor Oekraïne, maar voor de hele wereld, denk ik.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Zelenski: “Hele wereld moet voorbereid zijn op mogelijkheid dat Poetin kernwapens inzet””

  1. Zelinski is geen strateeg zoals Poetin, zijn iq als acteur is toch wel wat lager. Hij schakelt wel de mannen in om te vechten voor het land, makkelijk. Een ander laten opdraaien voor uw despotisme. De USA had een makkelijke en domme prooi, Zelinski, om hun doel voor het uitbreiden van de NAVO de kunnen doordrukken. De USA met een ‘democratische’ president stuurt altijd alleen maar aan op oorlog. En maar ruzie stoken, en de USA is zeer tevreden, weer veel wapens verkocht en hun invloedsfeer uitgebreid. En ja, een volk dat een acteur verkiest als president moet hier niet op onze kosten opgevangen worden (het is makkelijk voor politici zoals Decroo en nietwiet Somers om ons geld uit te geven) . No mercy.

  2. Met dank aan een nest Europese politici die net als lemmingen om ter eerst de afgrond induiken van in beeld te mogen komen. Of een blonde stoeltjeszoekster die beloftes maakt die ze geeneens kan invullen. Of de eindeloze wapenleveringen van de NAvo aan de Oekraïense strijdkrachten. Wat als de Putin eens zware wapens gaat leveren aan de IS? of erger nog, enkele tactische nucleaire wapens… Wie is er nog bij met het hoofd? Alvast niet de Europese politici, al zeker niet de man met het hoofd in de wolken die zich Potus mag noemen. Gelukkig zitten er in het Pentagon nog mensen die de vinger van the old man tegen houden. Ook hier zijn een aantal militaire experten die duidelijk maken dat de EU NIET in oorlog is met Rusland. Jammer genoeg krijgen die geen forum van de doorsnee media, gekend als De Pest Groep Media

  3. Europa doet mee met de WEF om biologische aanvallen op eigen bevolking maximaal in te zetten, door mensen op te hokken en een experimentele gentherapie in te spuiten! Liggen niet wakker van chemische aanval hoor…

  4. Zelenski is een stand up comedian die zijn taak als oliegieter ter harte neemt en dit tot grote voldoening van de VS en bij uitbreiding de oude seniele bewoner van het Witte Huis en zijn entourage,waarin de havikken de hoofdrol spelen.De Engelsen zijn als oudsher de meelopers en tijdens de Eerste Golfoorlog sprongen ze mee op kar.Tony Blair liet zich om de tuin lijden door vervalste satelliet beelden.De arrogantie van Zelenski om de Duitse president als ongewenste bezoekers te beschouwen is onderdeel van een scenario.Hij wil wel praten met Duitsland over centen.Deze man gaat nog voor meer kopzorgen zorgen binnen de EU.

Plaats een reactie

Delen