De Oekraïense president Volodimir Zelenski. Shutterstock

De Oekraïense president Volodimir Zelenski. Shutterstock

Uncategorized

Zelenski waarschuwt: “Terugtrekkende Russische troepen creëren complete ramp”

Van de redactie

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn bevolking in een videoboodschap op facebook gewaarschuwd dat de Russische troepen zich dan wel lijken terug te trekken uit de omgeving van Kiev en Tsjernihiv, maar dat ze tegelijk “een complete ramp” willen veroorzaken door overal mijnen achter te laten, ook rond huizen en zelfs lijken.

De Oekraïense president zegt dat de Russische troepen zich langzaam maar merkbaar terugtrekken uit de buurt van Kiev en de noordelijke stad Tsjernihiv.

Maar hij waarschuwt: “Ze leggen mijnen over het hele grondgebied. Ze leggen mijnen in huizen, apparatuur en zelfs bij de lichamen van mensen die zijn omgekomen. Er zijn veel vallen en een heleboel andere gevaren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Zelenski waarschuwt: “Terugtrekkende Russische troepen creëren complete ramp””

  1. Zelenski is erop uit dat de NAVO vooralsnog zou tussenbeide komen.Zijn oproep om een no fly zone boven Oekraïne te implementeren is gevaarlijk!Ook tracht hij via Polen,Bulgarije, Roemenië….aan Mig 29 te geraken goed wetende dat deze toestellen niet opgewassen zijn tegen de Su-35E (Super Flanker) van de Russen.Hier denken velen dat de beer reeds geschoten is….De Russen zijn niet dom en inderdaad hun operatie loopt niet gesmeerd maar een hergroepering is tactisch gezien momenteel de beste optie.Tanks zijn trouwens voertuigen die in steden tactisch gezien zeer kwetsbaar zijn!Dit laat hen ook toe op logistiek vlak(bunkeren brandstof& munitie,vervanging troepen en materiaal….) een inhaalbeweging te maken.Het grondgebied dat ze nu reeds in handen hebben blijvend consolideren is cruciaal.Vergeet ook niet dat de Krim nu verbonden is met de Oostelijke flank die ze veroverd hebben.Operatie Barbarossa liep voor de Duitsers in het begin ook prima….

  2. Kan niet meer volgen. We horen nu al 2 jaar dat het zever is wat op Facebook verkondigd word. Is dit dan nu ineens wel allemaal serieus? En hoe moeten we dat weten? Omdat dit in hun kraamke past?

Plaats een reactie

Delen