Covoorzitter Jong Groen beschuldigt N-VA van 'homofobie': "Pride gaat niet over stom Vlaams-nationalisme"

Foto: Twitter.

Uncategorized

Annelies Verlinden: “Probleem van CD&V is fundamenteler dan de voorzitter”

Belga Press Agency

Het probleem van CD&V is veel fundamenteler dan de voorzitter. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) na de slechte resultaten van de partij in een nieuwe peiling, waarna voorzitter Joachim Coens besliste om ermee te stoppen. “Wij duwen onze standpunten wel degelijk door, alleen moeten we dat beter vertellen in ons bredere verhaal”, aldus Verlinden zondag in de Zevende Dag.

In een nieuwe peiling in opdracht van VRT en De Standaard wordt CD&V de kleinste partij van Vlaanderen. Met 8,7 procent, 6,7 procentpunt minder dan het resultaat bij de Vlaamse verkiezingen van 2019, is de partij zelfs iets kleiner dan PVDA. CD&V-voorzitter Joachim Coens besliste daarop vrijdagavond om vervroegd op te stappen en riep de partijraad op om een vervroegde voorzittersverkiezing uit te schrijven.

“Joachim heeft zich heel moedig opgesteld. Hij heeft gedacht en gehandeld in het belang van de partij en verantwoordelijkheid getoond”, zegt minister Verlinden zondag. Ze wijst erop dat het probleem van de partij fundamenteler is dan de persoon van de voorzitter. Ze vergelijkt het met een voetbalploeg. “Er wordt gekeken naar de resultaten van de ploeg, maar wie wordt er als eerste aangesproken, dat is de coach. En het is ook precies die rol die Joachim heeft opgenomen.”

“Wij zijn eerder doeners dan roepers”

Volgens Verlinden moet CD&V “dit momentum aangrijpen om een gezamenlijk antwoord te vinden”. “Het is belangrijk dat we ons realiseren op basis van de peiling dat we nog veel meer moeite moeten doen om ons verhaal te vertellen aan mensen. Wij zijn eerder doeners dan roepers. (…)  We slagen er niet in om dat verhaal waarin wij geloven, en dat ons elke dag drijft om aan politiek te doen, aan mensen te vertellen.”

“Wij duwen onze standpunten wel degelijk door”, zegt minister Verlinden. “Alleen vertellen we dat niet in een breder verhaal. We moeten de mensen de boodschap geven dat hun zorgen gehoord worden.”

Samenwerking

Dat CD&V-verhaal is er volgens minister Verlinden één van samenwerking. “Er is veel meer dat ons verbindt dan ons scheidt. We geloven in samenwerking, we kiezen voor cohesie en coherentie in het midden. Wij geloven in wat mensen kunnen en dat elke mens telt.”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi kondigde zaterdag aan dat hij Joachim Coens wil opvolgen als voorzitter van zijn partij. Verlinden is positief. “Hij is een scherpe communicator. Het zou wellicht makkelijker zijn om te blijven zitten als staatssecretaris maar hij heeft het lef om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap. De leden zullen beslissen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

11 gedachten over “Annelies Verlinden: “Probleem van CD&V is fundamenteler dan de voorzitter””

  1. “… Wij zijn eerder doeners dan roepers”. Voltooi deze zin met “maar …” of “tenzij …”.
    Dat Sammy de gifbeker van zijn staatssecretariaat met plezier achter zich wil laten kan wel op begrip rekenen, want prijzen inzake migratie vallen hier allerminst mee te halen.

  2. Het zijn daar allemaal doeners, ook de niet verkozenen zoals zijzelf. Als je dan vraagt wat ze zoal gedaan hebben dan kan ze je dat niet vertellen zegt ze. Goed hoor, zo kan de grootste oen het ook. Er is veel wat hen bindt, ik geloof het graag, maar wat, dat kan ook niet uitgelegd worden , toch niet tegen het gewone plebs. Zucht…

  3. Je hoeft je verhaal niet aan de mensen te vertellen.We hebben tijdens corona gezien wat zowel u als federaal minister Van Binnenlandse Zaken als uw collega Beke van “Volksgezondheid” op Vlaams niveau ervan bakten.Over echte doeners gesproken.Ik ga niet in detail treden,maar u weet goed genoeg wat ik bedoel.Voor de rest zijn jullie de bijnaam tsjeven waardig want jullie draaien als een haan op een kerktoren en verloochenen alle katholieke waarden en normen,jullie durven ze zelfs niet meer vernoemen.Over het Arco debacle gaan we maar beter zwijgen want als voormalig advocate die optrad in dit dossier bij de Raad van State kent u als geen ander dit verhaal,maar merkwaardig staat er niets van in dit regeerakkoord?Duizenden brave en hardwerkende mensen zijn ondertussen wel hun spaarcenten kwijt.
    Jullie beweren te behoren tot een “Christelijke” volkspartij maar velen zijn al heel lang niet meer in de kerk geweest en zijn waarschijnlijk zelfs niet meer in staat het Onze Vader op te zeggen?!

  4. Waarschijnlijk is ze zelf samen met haar complexe burgerbevraging (die alleen door ngo’s en subsidieslikkers zullen beantwoord worden) een deel van het probleem.

  5. Ze is niet verkozen, tijdens corona gaan sporten terwijl alle centra dicht zijn of anders boete, na sluiting restaurants gaan enkele tsjeven toch dineren (op onze kosten), ze wanen zich echt boven de wet zoals corrupte katrien schryvers uit zoersel, valse en illegale retributies uitschrijven, ik heb bewijs dat ze drie keer valsheid in geschrifte heeft gepleegd en burgers pesten, zulke corrupten moeten er uit.

  6. Loontje komt om zijn boontje . wat die CD&V hier in Vlaanderen heeft aangericht is onverantwoord en dat allemaal onder de grote C van Christelijk .Al die beunhazen dienen ter verantwoording worden geroepen : op alle NIVEAUS . En dat die Coens niet genoeg doorzicht had om in zo een Modderpoel te springen , dat zegt al genoeg !
    Het enigste positief wat die heeft gedaan is opstappen : goed jong .
    Wat ons Anneliesje betreft : zoudt gij ook eens niet uit de Kast komen en proberen recht te zetten wat gij die beroofde mensen met Arcus hebt aangedaan? Samen met dat gespuis dat verantwoordelijk was!!!!
    Aan Sammy , Trap niet in die val man , ze gaan jou van alles de schuld geven !!!!!!

Plaats een reactie

Delen