BBC past getuigenis van verkrachtingsslachtoffer aan om genderinclusief te zijn

Illustratie (Bron: Shutterstock)

Uncategorized

BBC past getuigenis van verkrachtingsslachtoffer aan om genderinclusief te zijn

Redactie PAL

De Britse openbare omroep BBC heeft de getuigenis van een vrouw, die vertelde over hoe ze verkracht werd door een transgender, aangepast om zo genderinclusief te zijn. In de getuigenis van de vrouw werden alle referenties naar ‘hij/hem’ veranderd door ‘hen/hun’.

Enkele dagen geleden publiceerde de BBC een artikel omtrent lesbische vrouwen die worden beticht van transfobie wanneer ze zouden toegeven dat ze zich niet aangetrokken voelen tot transgender vrouwen. Daarin was ook een interview opgenomen met een vrouw die getuigde over het feit dat ze ooit werd verkracht door een transgender die de transitie gemaakt had van man naar vrouw.

“‘Hen’ bedreigde me door te zeggen dat ik mijn job zou verliezen indien ik niet met ‘hun’ naar bed wilde gaan. ‘Hen’ zou me openlijk betichten van transfobie”, klonk het in het interview. “Ik was veel te jong om nee te zeggen en ik was gehersenspoeld om te denken dat ‘hen’ een vrouw was. ‘Hen’ gebruikte fysiek geweld toen ik van gedacht veranderde wanneer ik ‘hun’ penis zag.”

Quotes aangepast

Momenteel krijgt de BBC heel wat kritiek op het interview. Niet door de schokkende inhoud, maar wel omdat men op de redactie beslist had om de quotes van het slachtoffer aan te passen. De vrouw had immers steeds naar de transgender in kwestie verwezen als hij/hem, maar dat was volgens de BBC niet inclusief genoeg. Het ging immers om een man die de transitie naar een vrouw gemaakt had, hoewel hij dus nog steeds een penis had.

Volgens enkele medewerkers werd die beslissing gemaakt door het 14-koppige diversiteitsteam van de publieke omroep. Dat team heeft namelijk een grote invloed op de stijlgids die de BBC hanteert, waarin tevens staat dat de juiste voornaamwoorden voor genderneutrale personen gebruikt moeten worden.

“Onethisch en respectloos”

Volgens critici heeft de BBC een “onethische en respectloze” beslissing gemaakt omdat ze het belangrijker vond om de juiste voornaamwoorden te gebruiken dan om de integriteit van iemands getuigenis te bewaren. “Het is hoogst onethisch en respectloos tegenover het slachtoffer. Het is een vorm van emotionele manipulatie van een vrouw die het slachtoffer is geweest van seksueel geweld”, klinkt het bij Angela Wild van de actiegroep ‘Get The L Out’. Daarnaast is er een open brief geschreven naar de BBC die meer dan 20.000 keer werd ondertekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




30 gedachten over “BBC past getuigenis van verkrachtingsslachtoffer aan om genderinclusief te zijn”

  1. Merkwaardig dat er niet naar het desbetreffende artikel wordt gelinkt, ook niet door de DM.
    Best zou je dus beginnen met “volgens de DM zou …” Althans, dat zou journalist doen.

  2. Een regelrechte schande, het slachtoffer is dus minder erg verkracht dan die transgender (man dus), want hij wordt terug extra beschermd. Conclusie, misdadigers worden beschermt voor hun misdaden, terwijl het slachtoffer haar plan kan trekken. Dat woke gedoe is zo ziek…, ik denk dat er veel zijn aangetast geweest door de corona, want het is sindsdien dat deze woke onzin enorm is opgedoken. En al dat transgender en abc gedoe, stopt ermee, en doe eens normaal. Er is man en vrouw, en that’s it. Aan wie je je aangetrokken voelt doet er niet toe, liefde is liefde, maar die andere onzin, pfffff, zielig.

  3. Waar gaat onze westerse wereld naar toe? Naar het einde van een beschaving en daar spelen de media een grote rol in, de journalisten zijn onze beschaving aan het vernietigen.

  4. Zolang de Jos er nog aanhangt en nog gebruikt kan worden,is het een ‘hij’,en niks anders.Als de transitie rond is,is het een ‘zij’.Al de rest is gender,en heeft niks met geslacht te maken.

  5. Beste Eric, iedereen haalt zijn nieuws tegenwoordig overal vandaan dankzij het wereldwijde net. Er zit toch geen kopierecht op? Waarom zou een Vlaamse krant geen nieuws kunnen brengen uit een Canadese krant geplukt. Het is hun werk. Ik zie hier echt het probleem niet. Denk je dat andere nieuwsmedia niet hetzelfde doen. Heel dikwijls zie ik nieuws uit de Daily Mail opduiken letterlijk overgenomen door onze kranten. Dus?

  6. De Brexit heeft Europa gelukkig van het Kalifaat U.K. verlost. Laat hen vreedzaam verrekken met hun woke kolder flauwekul-tuur, hun onnozele berenmuts folklore , hun “splendid isolation, hun fish & chips met fosforiserend groene kanonbal erwten, hun schuimloos fluitjes “bier” zonder prik en hun links rijdend verkeer, zij doen maar in hun dolle bubbel.

  7. Zelfs als hakt een man zijn piemel af, dan nog blijft het een man. De mening van het 14-koppige diversiteitsteam van de publieke omroep is daarbij compleet irrelevant.
    Als het 14-koppige diversiteitsteam van de publieke omroep morgen beslist dat de zon terug rond de aarde moet draaien, omdat dat inclusiever zou zijn, dan betekent dit nog steeds niet dat het ook realiteit betreft.
    Brèf, de taak van het 14-koppige diversiteitsteam van de publieke omroep bestaat er niet in om realiteitszin te betonen, maar om te voldoen aan van een van bovenuit opgelegd politiek-maatschappelijk waarheidsdenken.
    De BBC is met andere woorden steeds verder aan het afglijden naar complete onbelangrijkheid.

Plaats een reactie

Delen