Van "woordvoerder van Poetin" tot "Chinese regeringsfunctionaris": PVDA-festival dweept met Rusland en China

PVDA-voorzitter Peter Mertens op ManiFiesta.||20150919 - BREDENE, BELGIUM: PVDA - PTB chairman Peter Mertens delivers a speech at the 6th edition of the 'Manifiesta' solidarity event organized by extreme left party PVDA - PTB in Bredene, Saturday 19 September 2015.

Uncategorized

Bijna één op de tien inactieven in België heeft niet-Europese nationaliteit

Belga Press Agency

Bijna één op de tien inactieven in België (9,4 procent) heeft een niet-Europese nationaliteit. Dat blijkt woensdag uit een studie van de UGent waarover ook Het Belang Van Limburg bericht. In totaal heeft of zoekt 44,2 procent van de niet-Europese beroepsbevolking in ons land geen werk, waarmee België het slechter doet dan andere Europese landen.

België telt zowat 1.315.000 miljoen inactieven tussen de 25 en de 64 jaar. Daarvan hebben er dus 123.000 een nationaliteit van buiten de EU-27. Opgedeeld naar geslacht zijn in België bijna zes op de tien van alle 25- tot 64-jarige vrouwen met een niet-EU-27-nationaliteit inactief, tegenover iets meer dan één op de vier van hun mannelijke tegenhangers. Ruim vier op de tien (42,6 procent) van de inactieven met een niet-Europese nationaliteit hebben geen diploma secundair onderwijs. Meer dan 20 procent van de groep volgt momenteel ook geen opleiding. 

De inactiviteitscijfers onder personen met een niet-EU-27-nationaliteit liggen in Vlaanderen (41,1 procent) lager dan in Brussel (43,1 procent) en Wallonië (51,3 procent). In Wallonië is dus meer dan de helft van de 25-tot 64-jarige burgers met een nationaliteit van buiten de EU-27 noch aan het werk, noch op zoek naar werk. Maar ook Vlaanderen scoort qua inactiviteit voor personen met een niet-EU-27-nationaliteit slechter dan het gemiddelde van alle Europese landen, waar dat percentage 29 procent bedraagt.

Belangrijke beleidsuitdagingen

Deze cijfers zetten België voor belangrijke beleidsuitdagingen, concludeert arbeidseconoom Stijn Baert. “Een aanklampend beleid dringt zich op”, klinkt het. “Cruciaal is dat werkgevers, werknemers en beleid stoppen met naar elkaar te wijzen, maar elk hun verantwoordelijkheid opnemen. Werkgevers moeten discriminatie erkennen en aanpakken. Maar het bestaan van ongelijke behandeling is geen reden om je best niet te doen op school of bij het zoeken naar werk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

32 gedachten over “Bijna één op de tien inactieven in België heeft niet-Europese nationaliteit”

  1. Alweer wordt er discriminatie bij gehaald. Zou het ook niet kunnen dat deze groep gewoonweg niet wil werken. Thuis zitten en maandelijks je uitkering ontvangen, recht hebben op zowat alle sociale tegemoetkomingen, bijna geen belastingen betalen, uw geloof belangrijker vinden dan burgerzin,….

  2. Mijn gebuur, een roma-zigeuner, 7 joeng, doe geen kloten, alleen sjaggeren, al meer dan 10j,joeng allemaal naar speciaal school,berelomp en niet eens deftig vlaams kunnen, aan huis opgehaald, 3 van de 5 weekdagen moet de bus wachten omdat zelfs op tijd klaarstaan te veel is. Hij heeft een inkomen van meer dan 3000!!!€. Zich aanpassen doen ze niet. En dan zou ik begrip moeten hebben. Hetgeen ik ze toe wens schrijf ik niet want dan steken ze me weg.

  3. Hoe zou het met de verhouding geweldplegers zijn? 2 op 3? De vriendjes van Liesbeth en Erika hebben in Molenbeek een domper gezet op de feestvreugde van een 13-jarige “transjongen”. Waarom gaan die 2 linkse mislukte “genieën” daar niet van hun oren maken?

  4. Fake news,net zoals over het percentage niet-Europeanen in de gevangenissen.’Belgen’ met een dubbele nationaliteit worden ALTIJD als Belg opgenomen in zulke statistieken,nooit als niet-EU onderdaan,terwijl de Belgische identiteitskaart voor de meesten niets anders is dan een Win For Life ticket en ze in hart en nieren vast blijven hangen aan hun roots,zelfs al zijn ze er al generaties weg.
    Maar we zijn het gewend dat de cijfers gemanipuleerd worden door de gutmenschen.

  5. Hoeveel van die inactieven kunnen bijvoorbeeld worden (om)geschoold tot zorgpersoneel i.p.v steeds maar “nieuwen” te importeren!Men heeft het steeds over de vergrijzing?Om te beginnen eerst verplichte en onverbiddelijke opgevolgde taalcursus en geen lachertje zoals nu.Weigeraars hun sociale hangmatstatuut/sociale woning afnemen..Beroepsdoppers terug zoals vroeger zich dagelijks aanmelden.De enigste manier om het profitariaat een halt toe te roepen is in hun portemonnee zitten!Nu hanteert men het principe van:Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!!

  6. Liesbeth en Erika, of gaat het over dezelfde, voelen zich blijkbaar weer aangesproken op te komen voor het profitariaat. Echter zonder de concrete cijfers van de econoom te kunnen weerleggen gaan ze zich bezig houden met tikfouten om buiten de essentie van de zaak te blijven. Veel niet EU migranten komen enkel van onze sociale zekerheid profiteren is het enige besluit die uit de studie van Stijn kan getrokken worden.

  7. Een internettrol is iemand, die er een groot genoegen in schept om onenigheid te veroorzaken op het internet. Hij (meestal is het een “hij” of een omgebouwde “zij”) probeert tweedracht te zaaien en hij maakt de mensen van streek. Trollen zien internetcommunicatie als een gemakkelijke weg voor hun bizarre spel. De liespotten, erika’s, lambikken……zijn dus gewoon zielige wezens met secundaire kenmerken in hun primaat omgebouwd lijf ofzo.

Plaats een reactie

Delen